SEGRE

L'Església recapta més de 300 milions a través de la Renda

Imatge de l'edifici que acull la seu del bisbat de Lleida.

Imatge de l'edifici que acull la seu del bisbat de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Església catòlica espanyola va recaptar l’any passat 301,07 milions d’euros a través de la casella del 0,7% de l’impost de la renda, 16,6 milions d’euros més que el 2019. Així es desprèn de les dades de l’assignació tributària registrades a favor del catolicisme a la campanya de l’IRPF de l’any passat, corresponent a l’activitat econòmica desenvolupada en fa dos.

No obstant, la Conferència Episcopal Espanyola va matisar que aquest increment no fa visible encara les conseqüències econòmiques de la situació de pandèmia. “L’augment de la quantitat que els espanyols destinen dels seus impostos a favor de l’Església catòlica en els últims cinc anys es deu a l’evolució de la situació econòmica a Espanya fins a aquell moment de desembre de 2019.

Les xifres no fan visible encara les conseqüències econòmiques de la situació de pandèmia que es viu a Espanya des del primer trimestre del 2020”, van precisar els bisbes espanyols a través d’un comunicat.

Així, el nombre de declaracions a favor de l’Església va ser de 7.297.646. Tenint en compte les declaracions conjuntes, més de 8,5 milions de contribuents van triar destinar a l’Església el 0,7% dels seus impostos.

D’aquesta manera, pràcticament un de cada tres declarants va marcar la casella del catolicisme en l’IRPF. “Tenim suport social”, va sentenciar la Conferència Episcopal.

tracking