SEGRE

COMERÇ EXTERIOR

El Regne Unit ajorna al gener els certificats fitosanitaris

Alleujament per als exportadors de fruita de Lleida en la campanya d'estiu || Agricultura alerta de controls en destinació “sòlids”

Les instal·lacions d’Edullesa el mes de febrer passat.

Les instal·lacions d’Edullesa el mes de febrer passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Regne Unit ha decidit ajornar fins a l’1 de gener vinent l’exigència de certificats fitosanitaris als productes agroalimentaris. Suposa un cert alleujament per al sector fructícola de Lleida, tenint en compte que en principi havien de començar a aplicar-se l’1 d’abril i, amb això, hauria afectat de ple la campanya d’enviaments de préssecs i nectarines aquest estiu. Així va quedar ahir de manifest en una jornada organitzada per la patronal fructícola catalana Afrucat i l’Estació Duanera de Lleida (Edullesa) desenvolupada a través d’internet.

El subdelegat del Govern a la província, José Crespín, va aprofitar la inauguració per explicar que han reforçat la plantilla a Lleida amb tres inspectors fitosanitaris per facilitar les exportacions a les empreses. El director d’Afrucat, Manel Simon, es va felicitar d’aquestes incorporacions perquè, va dir, poden ajudar a donar agilitat a les operacions. El 73% de les importacions de préssecs i nectarines per part del Regne Unit procedeixen d’Espanya i el gruix corresponen a empreses de Lleida.

Crespín anuncia la contractació de tres inspectors per reforçar la plantilla a Lleida

Per la seua banda, la cap de l’àrea de la subdirecció general d’Acords Sanitaris i Control en Frontera del ministeri d’Agricultura, Rosa Bernardo, va assegurar que l’ajornament per part del Regne Unit d’inspeccions fitosanitàries a vegetals com la fruita dolça, a conseqüència del Brexit, suposarà que els controls en destinació “seran més sòlids, més extensos del que es podia preveure” a la primavera.

Bernardo va remarcar que és necessari un reforç de personal i també “un canvi de perspectiva per part del sector” que ha de venir des de la mateixa logística dels enviaments al Regne Unit al tractar-se d’un país tercer que posa les seues condicions.

María Arana, de la subdirecció general d’Acords Sanitaris i Control en Frontera del ministeri d’Agricultura, va remarcar que, amb el Brexit, exportar al Regne Unit és similar a fer-ho a qualsevol altre tercer país, com pot ser Mèxic, Tailàndia o la Xina.

tracking