SEGRE

El Govern ampliarà tres mesos la moratòria de desnonaments i lloguers

Aquestes mesures estaven subjectes a l’acabament de l’estat d’alarma el proper 9 de maig

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a la seua arribada a una sessió plenària.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a la seua arribada a una sessió plenària.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern prorrogarà tres mesos més la moratòria de desnonaments sense alternativa habitacional en el lloguer, la moratòria o condonació parcial per a inquilins de grans tenidors o entitats públiques i els mecanismes de condonació i pròrroga extraordinària dels contractes de lloguer. Així ho ha anunciat davant del Ple del Congrés el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha acudit a la Cambra per donar compte de l’estat d’alarma vigent davant de l’emergència sanitària per la pandèmia de Covid-19 i per presentar el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Aquestes mesures, aprovades pel Govern per combatre les conseqüències econòmiques de la crisi provocada per la pandèmia, estaven subjectes a l’acabament de l’estat d’alarma el proper 9 de maig.

Concretament, Sánchez ha explicat que aquesta pròrroga de mesures de protecció social arriba a la suspensió de desnonaments d’inquilins sense alternativa habitacional, inclosos a aquelles llars sense contracte quan existeixin persones dependents, víctimes de violència de gènere o menors a càrrec, si així ho considera un jutjat.

Així mateix, també es prorrogarà la moratòria o condonació parcial del lloguer quan el propietari sigui gran tenidor o entitat pública, i els contractes que puguin acollir-se a la pròrroga extraordinària per sis mesos més dels lloguers en les mateixes condicions del contracte en vigor.

tracking