SEGRE

BANCA LABORAL

BBVA preveu acomiadar el 25% dels empleats a Lleida

Presenta un ERO per a 84 dels 314 treballadors a la demarcació || Vol retallar 3.800 llocs i tancar 530 oficines a Espanya

Una oficina del BBVA.

Una oficina del BBVA.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció del BBVA va plantejar ahir als sindicats una proposta d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar 3.798 treballadors i tancar 530 oficines a tot l’Estat. Segons el document, Catalunya serà el territori més afectat, amb una reducció de plantilla de prop de 1.200 persones i el tancament de 204 oficines. A la província de Lleida, l’entitat planteja acomiadar 84 treballadors dels 314 que tenia en plantilla a data de 30 de setembre de l’any passat. D’aquesta manera, el BBVA destruiria una quarta part dels llocs de treball que genera en aquests moments a la demarcació.

Així, dos dies després que CaixaBank anunciés l’ERO més gran presentat a Espanya des del 1999, el BBVA va traslladar als sindicats una mesura similar per retallar la plantilla en 3.798 persones a Espanya, per motius productius i organitzatius derivats de la transformació digital. Aquesta mateixa raó, va explicar la cúpula del banc, els ha portat a proposar el tancament de 530 oficines.

D’aquestes, gairebé quatre de cada deu són a Catalunya, territori en el qual el BBVA vol abaixar la persiana de fins a 204 locals. I és que les demarcacions catalanes són les que s’emportaran la pitjor part de l’ERO que s’ha començat a negociar.

L’entitat vol fer fora 1.197 dels empleats que té a Catalunya, de manera que el 30% dels afectats per l’ERO del BBVA seran treballadors catalans. En el cas concret de Lleida, abandonarien l’entitat 84 persones, de les 314 a les quals donava feina el 30 de setembre de l’any passat, última data amb dades disponibles.

Això significa que l’ERO reduiria en un 25% la plantilla del BBVA a la província. Després de conèixer aquestes xifres, els sindicats van titllar d’“insostenible” i “escandalosa” la proposta, mentre que l’entitat va reafirmar la voluntat de “dialogar”.

La Moncloa exigeix “remar” per no destruir llocs de treball

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va exigir ahir als bancs que “remin” en la direcció de mantenir els llocs de treball perquè “no són temps” per a ERO. En la mateixa línia, el ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá, va instar les cúpules de CaixaBank i BBVA que reflexionin sobre els ajuts públics que han rebut abans de tirar endavant amb les retallades de plantilla que han anunciat. Per la seua part, tant UGT com CCOO van instar el Govern espanyol a impedir l’“atracament” que, al seu entendre, suposa l’ERO que ha presentat CaixaBank.

tracking