SEGRE

ESNOTICIA

Discoteques i pubs es converteixen en bars a Lleida

Restauradors de la capital de l’Urgell que han participat en la campanya ideada per Restaurants Tàrrega i finançada per l’ajuntament.

Restauradors de la capital de l’Urgell que han participat en la campanya ideada per Restaurants Tàrrega i finançada per l’ajuntament.AJUNTAMENT DE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La possibilitat que la restauració pugui allargar des d’ahir a Catalunya l’horari des de les 17.00 fins a les 23.00 hores permet augmentar l’activitat de forma considerable després de més d’un any de dures restriccions, tenint en compte que podran servir sopars. Per donar un impuls al sector, alguns llocs com Tàrrega han posat en marxa campanyes de suport al sector.

A més, a Lleida ciutat, la Paeria ha donat una llicència provisional de bar als locals d’oci nocturn, per la qual cosa discoteques com La Nuit o Biloba i pubs del Centre Històric poden obrir fins a les 23.00 hores amb les mateixes limitacions que la restauració, amb un aforament del 30% a l’interior i del 100% a l’exterior i només quatre persones per taula, a excepció dels grups de convivència. L’ajuntament també tallarà alguns carrers els caps de setmana (ja ho va fer ahir) perquè els establiments tinguin més espai per instal·lar-hi terrasses.

Tanmateix, el sector del lleure nocturn no pot obrir amb la seua activitat habitual, encara que el secretari de Salut, Marc Ramentol, va dir ahir que l’objectiu és que aquests locals estiguin “en condicions de reprendre la seua activitat” de cara al començament de la temporada d’estiu. Va explicar que fa mesos que treballen amb el sector en el marc d’un pla sectorial, però va recordar però que és una norma estatal la que des del 15 d’agost va determinar-ne el tancament.

Per això, va afirmar que “en algun moment” caldrà dirigir un “clam” a l’Executiu espanyol perquè derogui aquesta acció coordinada. Amb tot, va afirmar que “encara té sentit” que l’oci nocturn estigui tancat, ja que la majoria del públic és gent jove que està fora ara mateix dels plans de vacunació.

Per la seua part, la Fecasarm, patronal d’aquest sector, va demanar a la Generalitat que “s’afanyi a reobrir l’oci nocturn” amb “estrictes mesures de seguretat, amb un dret d’admissió rígid i altres mesures científiques i tecnològiques que aporten un 99,9 per cent de seguretat” davant de possibles contagis.

Paral·lelament, la patronal va tornar a reclamar al Govern fer una prova pilot a Barcelona el proper 21 de maig per fer un “assaig general sense restriccions”. De fet, va assegurar que ja ha rebut cinc-centes peticions per participar-hi. Segons la seua opinió, si per sortir de festa fos necessari un test previ, s’aconseguiria fer cada setmana “un cribratge massiu molt important entre població jove no vacunada”.

Campanya a Tàrrega per promoure la restauració Coincidint amb la reobertura de la restauració fins a les 23.00 hores, la regidoria de Promoció Econòmica de Tàrrega ha impulsat una campanya per reactivar el sector. Sota el lema Tornem a taula, se centra en una iniciativa audiovisual amb la participació de responsables de restaurants de la capital de l’Urgell.

Al vídeo apareixen realitzant tasques a la cuina, preparant els seus plats i l’escena final té lloc al parc de Sant Eloi amb un àpat conjunt dels restauradors locals animant la ciutadania a tornar a menjar als restaurants després dels mesos durs de la pandèmia.

La campanya ha estat ideada per Restaurants Tàrrega i compta amb la veu en off del periodista de Tàrrega Jaume Brufau.

tracking