SEGRE

Vuit plans de la Diputació de Lleida aspiren a fons Next Generation i a crear 6.000 llocs de treball

La consellera Teresa Jordà es queixa per l’absència de dones entre 24 ponents en una jornada de transformació econòmica

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, en un moment de la jornada.

Vuit plans de la Diputació de Lleida aspiren a fons Next Generation i a crear 6.000 llocs de treball

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Lleida ha presentat aquest divendres vuit projectes tractors per impulsar la transformació econòmica de Lleida que aspiren a fons europeus Next Generation i que suposaran una inversió de 500 milions d’euros i la creació de 6.000 llocs de treball fins l’any 2026, segons el president de la institució, Joan Talarn.

Talarn ha fet aquestes declaracions en la 'I Jornada de Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran’ en la que la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha assegurat que "la bioeconomia ha de ser una gran oportunitat per liderar la transformació econòmica de Catalunya i Lleida".

Jordà ha agregat que en escenari de pandèmia actual s'ha d'apostar per les iniciatives locals per posar de relleu les economies circulars i els diferents subproductes de l’activitat econòmica per a la seua reinserció a la cadena productiva.

La consellera d’Agricultura ha finalitzat el seu discurs amb una "queixa" en remarcar l’absència de dones en les ponències de la jornada organitzada a l'Auditori Enric Granados de Lleida per la institució provincial. "La jornada està molt bé, perquè tenim 24 ponents, però els 24 són senyors", ha afirmat Jordà, que ha plantejat que entre tots s’ha de buscar la paritat en altres trobades.

UN PROJECTE DE 65 MILIONS

La primera jornada ha estat dedicada al projecte Biohub KM0, impulsat per la Generalitat, que planteja una inversió de 65 milions i busca l’aprofitament de les dejeccions ramaderes per a la creació d’un ecosistema d’innovació altament especialitzat de biotecnologies i a partir d’una planta de compostatge a Alcarràs.

A més de Talarn i Jordà, en la jornada han participat l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó; el subdelegada del Govern espanyol, José Crespín; el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, i el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert.

tracking