SEGRE

EMPRESES INTERNACIONALITZACIÓ

Fruits de Ponent participarà en una cimera de l'ONU

Seleccionada pel Pacte Mundial de Nacions Unides sobre sostenibilitat || Única cooperativa agroalimentària de l'Estat

Josep Presseguer, CEO del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

Josep Presseguer, CEO del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.FRUITS DE PONENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha estat seleccionat pel Pacte Mundial de les Nacions Unides per participar en el Leaders Summit, que és un encontre anual que normalment se celebra a la seu de l’ONU a Nova York, però que, a conseqüència de la pandèmia, tindrà aquest any una edició telemàtica. D’aquesta manera, Fruits de Ponent serà l’única cooperativa agroalimentària de l’Estat espanyol que serà present en l’esdeveniment, presidit pel secretari general de l’ONU, António Guterres, i que comptarà amb gairebé dos-cents líders d’organitzacions no governamentals i empreses.

L’encarregat de representar Fruits de Ponent serà el seu director, Josep Presseguer, que basarà la seua intervenció a detallar com s’articula el compromís del Grup Cooperatiu per integrar els principis de sostenibilitat i respecte als drets humans en l’estratègia empresarial, en tots els àmbits de l’organització i en tots els grups d’interès amb què es relacionen.

Presseguer manifesta que l’ADN cooperativista de Fruits de Ponent els fa centrar en les persones

Presseguer, en la seua anàlisi, recalcarà que el compromís es reforça amb l’ADN cooperativista, que porta Fruits de Ponent a centrar-se en les persones i en el respecte al planeta, ja que, segons van explicar ahir fonts del grup, no es poden produir aliments saludables de forma sostenible sense un terra fèrtil, sense una bona gestió dels recursos hídrics, sense biodiversitat, sense accés a un comerç just i sense un treball digne per als treballadors.

Josep Presseguer, que forma part del Comitè Executiu de la Xarxa Espanyola per al Pacte Mundial de Nacions Unides des de l’any 2020, intervindrà en la cimera dimecres mitjançant un vídeo gravat a les instal·lacions de Fruits de Ponent a Alcarràs i que serà emès pel canal oficial de l’esdeveniment.

Altres temes i fulls de ruta

D’altra banda tot, durant el Leaders Summit s’abordaran també temes com les crisis convergents del canvi climàtic, la pandèmia, el creixement de les desigualtats socials i econòmiques, i la corrupció desenfrenada, alhora que s’oferirà un full de ruta per a una recuperació sostenible.

tracking