SEGRE

EMPRESES ENGINYERIA

Una firma de Mollerussa dissenya un sistema de pàrquing de bicicletes en altura per a ciutats

Iclotet obre una filial als Estats Units i treballa també en un projecte de transport de pneumàtics

El taller de la firma Iclotet, que té vuitanta treballadors, a Mollerussa.

El taller de la firma Iclotet, que té vuitanta treballadors, a Mollerussa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa Iclotet de Mollerussa ha obert una filial als Estats Units i ultima dos projectes nous d’enginyeria industrial. El primer és la instal·lació de pàrquings automàtics de bicicletes en altura per a la seua utilització en espais públics. El segon suposa magatzems aeris automàtics per al transport de pneumàtics en continu.

El CEO i propietari de la companyia, Joan Caba, explica que l’empresa té una estratègia a llarg termini. El seu treball en sectors lligats a l’alimentació s’ha traduït en el fet que la seua demanda i activitat fins i tot han registrat un increment de volum de treball durant la pandèmia. Però, alhora, manté l’estratègia de diversificació cap a altres projectes que està desenvolupant.

L’empresa té vuitanta treballadors i l’any passat va facturar 6 milions, després de créixer un 20 per cent

La companyia compta amb tecnologia per al transport aeri per penjar-hi elements, molt utilitzats en sectors com els escorxadors per moure canals d’animals o en magatzems tèxtils. Ara, busca adaptar aquesta tecnologia en un mercat creixent, com és la venda de pneumàtics amb una demanda a l’alça en la comercialització a través d’internet. La firma ho està desenvolupant després de contactes amb empreses del sector que han vist una oportunitat en un sistema que permet el transport constant d’elements pesants.

El segon gran projecte en el qual treballen en l’actualitat es dirigeix a oferir solucions d’aparcament de bicicletes a la ciutat d’una forma segura, sostenible i, a més, atractiva per a la fisonomia dels carrers. Es tracta de pàrquings automàtics integrats al mobiliari urbà i, a més, en altura.

L’equip directiu de la firma explica que el projecte permet agafar la bicicleta i penjar-la en altura, amb la qual cosa es deixa lliure l’espai inferior on, per posar-ne un exemple, es podria establir una parada d’autobús. S’evita tenir les bicicletes amuntegades a les voreres ocupant espai i, a més, ofereix a l’usuari un plus de seguretat.

Representa una oportunitat tant per al cas de bicicletes de lloguer, com les d’ús compartit o en propietat. Distribuïts per la ciutat, aquests aparcaments poden oferir un sistema d’informació a través d’una aplicació perquè l’usuari conegui on té places disponibles, a més de donar un plus de seguretat per al client.

La firma col·labora amb una empresa d’arquitectura (Tecctura) no perquè només es tracti d’una infraestructura eficient, sinó perquè el disseny sigui atractiu per a la seua integració en les ciutats. 

A més dels recursos propis en què es basa la companyia, col·labora amb el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial i treballa per aconseguir fons Next Generation, en especial en projectes tecnològics innovadors. L’empresa té una plantilla de vuitanta empleats i va facturar l’any passat sis milions d’euros, després de créixer un 20 per cent.

El 80 per cent de les seues vendes són exportacions i dins de la seua vocació exterior ha obert una filial comercial als Estats Units. Caba va adquirir aquesta empresa familiar el mes de gener de l’any 2019 en una operació que qualifica d’amigable i que garanteix la continuïtat del negoci, amb Àngela Clotet Torres a la direcció comercial.

El taller de la firma Iclotet, que té vuitanta treballadors, a Mollerussa.

El taller de la firma Iclotet, que té vuitanta treballadors, a Mollerussa.MAGDALENA ALTISENT

tracking