SEGRE

Les pensions dels nascuts entre 1950 i 1975 patiran un ajustament

Les pensions dels nascuts entre 1950 i 1975 patiran un ajustament

Les pensions dels nascuts entre 1950 i 1975 patiran un ajustamentEFE/ Juan Carlos Hidalgo/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha avançat aquest dijous que la posada en marxa del nou mecanisme d’equitat intergeneracional suposarà per a la generació del "baby boom" (nascuts des de finals de 1950 a mitjans de 1970) "un petit ajustament a la seua pensió".

En una entrevista a TVE, el ministre ha explicat que aquesta generació, anomenada "baby boomers", és "més ampla" i haurà d’assumir "una mica de l’esforç que cal fer de moderació de la despesa en pensions durant un període concret de temps".

Per a això, planteja que podran "elegir entre diverses opcions: una pot ser un petit ajustament a la seua pensió, que seria molt moderat, o alternativament podrien treballar una mica més."

Per a Escrivá, Espanya "no té un problema agut de pensions", sinó "un problema conjuntural" per afrontar l’increment de la despesa que suposarà la jubilació d’aquesta generació, ja que després es corregirà sol.

L’acord que avui segellen Govern espanyol i agents socials amb el primer paquet de mesures de la reforma de les pensions contempla la substitució del factor de sostenibilitat per un nou mecanisme d’equitat intergeneracional que estarà definit en cinc mesos i que començarà a aplicar-se el 2027.

El mecanisme d’equitat intergeneracional substituirà al factor de sostenibilitat de la reforma de 2013, un element "mal definit" perquè vinculava les pensions "a l’esperança de vida a tots i de forma indefinida", ha explicat.

La reforma de pensions entrarà en vigor "a final d’any", ha dit el ministre, que ha calculat que entrarà al Congrés a començaments de setembre i "podrà estar vigent en alguns elements centrals ja per a l’any que ve".

tracking