SEGRE

LABORAL BANCA

Últims intents de CaixaBank i els sindicats per acordar un ERO

L'última oferta de l'entitat rebaixa a 6.452 les sortides de l'entitat i elimina els comiats forçosos || UGT veu més a prop un possible pacte, encara que queden serrells

Imatge de les protestes contra l’ERO a CaixaBank dimarts passat a Barcelona.

Imatge de les protestes contra l’ERO a CaixaBank dimarts passat a Barcelona.ALBERT CADANET/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants de CaixaBank i dels sindicals aprofitaven ahir les hores per tancar l’acord que suposarà la sortida de 6.452 treballadors del grup bancari, una vintena a les oficines de Lleida. Direcció i sindicats ja van acordar fa tres setmanes una pròrroga per poder arribar a un acord per l’ERO.

El límit acabava dimarts, data en què va començar l’última reunió per negociar les condicions de l’expedient. Les actes de la reunió encara no s’han tancat, de manera que les negociacions continuaven dins dels terminis establerts.

El secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez, es mostrava satisfet amb la postura de CaixaBank, per la qual cosa tenia esperances d’aconseguir un acord.

La proposta que hi ha sobre la taula preveu 6.452 sortides, 1.839 menys que les plantejades a l’inici de la negociació, gràcies a la recol·locació de 708 empleats en empreses filials del grup CaixaBank (22 més que les fins ara plantejades), segons van informar fonts de l’entitat. També s’ha complert amb la principal exigència dels sindicats: retirar els acomiadaments forçosos.

Així doncs, la direcció ha proposat un protocol d’adscripció al pla per aconseguir que totes les sortides es realitzin de forma voluntària. Per poder completar les quotes d’excedent que hi ha fixats per províncies en el cas de la xarxa comercial de l’entitat financera i segons àrees funcionals en el cas dels serveis corporatius, s’han establert diverses fases d’adhesió voluntària, així com mesures de mobilitat geogràfica i mobilitat funcional.

Pel que fa a les indemnitzacions, l’entitat proposa tres tipus de compensacions segons l’edat, encara que els sindicats ho consideren insuficient i exigeixen a l’entitat que no descompti la prestació d’atur de la xifra final per treballador.

Ahir era l’últim dia perquè s’hi adscrivissin els empleats d’estructures intermèdies, serveis centrals i centres corporatius, mentre que el termini per a la xarxa s’estén fins al dia 12.

L’expedient a BBVA podria acabar sense acomiadaments forçosos

BBVA ha rebut més de 4.000 peticions d’adhesió voluntària al procediment d’acomiadament col·lectiu que suposarà 2.735 extincions i 210 excedències incentivades, per la qual cosa l’ajustament podria finalitzar sense acomiadaments forçosos. Fins divendres passat s’hi havien apuntat 4.045 persones, segons la comissió de seguiment de l’ERO.

tracking