SEGRE

EMPRESES PROJECTES

Des de Torà donant llum a 140 països

Leds C4 preveu recuperar aquest any el volum de facturació prepandèmia i tornar a taxes del creixement del 10% || La firma ha passat d'una plantilla de 260 treballadors a 400 en 5 anys

La companyia dona feina en aquests moments a quatre-cents treballadors.

La companyia dona feina en aquests moments a quatre-cents treballadors.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La firma de Torà Leds C4, dedicada a la producció de llums i aparells elèctrics d’il·luminació, preveu recuperar aquest any la facturació de 64,5 milions d’euros que va aconseguir abans de la pandèmia el 2019 i mantenir un ritme de creixement anual del 10%.

Segons el seu director general, Xavier Corrons, la pandèmia els ha afectat menys que altres sectors pel fet de ser una empresa molt internacionalitzada, exporta a 140 països amb una cartera de 155.000 clients, la qual cosa permet compensar les pèrdues i adaptar el mercat productiu a les necessitats de cada zona. El 2020 la facturació va baixar al voltant un 7%.

Avui el nord de la companyia passa per oferir solucions lluminoses 360 graus, és a dir, brindar propostes encarades a tots els sectors, el públic, les petites i grans empreses i els particulars, i amb projectes de caràcter integral.

La companyia té una cartera de 150.000 clients, el 75% dels quals són en altres països

Per a Corrons “vivim en el món de la immediatesa i et veus obligat a donar solucions que van des de temes de proveïment i manteniment de productes fins a projectes complexos”. D’altra banda, Corrons comenta que “el fet d’estar presents a tot el món et permet conèixer les necessitats de cada mercat incidint en les seues necessitats com si fos únic”.

L’altra gran aposta de la companyia rau a optimitzar mitjançant sensors les necessitats de llum de cada espai i la temperatura idònies. Posa com a exemple l’edifici de la Torre Glòries de Barcelona, on la il·luminació s’adapta segons la llum natural, la presència de persones en cada espai i les necessitats de llum de cada entorn.

L’estudi es complementa amb la temperatura de cada estança i de cada hora, cosa que permet, segons el director, més benestar de les persones que, segons estudis, es tradueix en un augment productiu entorn del 15 per cent. Permet també un estalvi energètic que en ocasions assoleix el 88 per cent.

En els últims cinc anys l’empresa ha passat de tenir una plantilla de 260 treballadors a 400. Explica Corrons que el creixement es basa en els principis d’una “empresa humil” de caràcter local amb el nord posat a arribar a qualsevol punt del planeta.

Actualment, a banda de les seus centrals de Torà i Cervera, on té una superfície de producció de més de 5 hectàrees, té delegacions a Barcelona, Madrid, Estats Units, Sud-amèrica, Dubai, Anglaterra i Alemanya, entre altres països, i manté una oferta de 30.000 productes.

Entre els seus projectes a Catalunya destaca la il·luminació interior i exterior del Liceu, l’Hotel Juan Carlos I o el centre comercial de les Arenes de Barcelona.

Leds C4 va prendre el relleu el 1990 de l’antiga Forja La Creu de Torà, fundada el 1969. Corrons explica “que sabem d’on venim, som una empresa humil amb els peus clavats a terra, sabem el que ha costat arribar on som, i per això mirem molt lluny per continuar el nostre trajecte un altre mig segle”.

La firma ha volgut mantenir la seua ubicació originària a la Catalunya interior en un entorn ric en patrimoni històric a peu de l’autovia A2 i de l’Eix Transversal, la qual cosa permet un desplaçament àgil a qualsevol punt del territori.

La companyia dona feina en aquests moments a quatre-cents treballadors.

La companyia dona feina en aquests moments a quatre-cents treballadors.SEGRE

tracking