SEGRE

Aquests són els supermercats amb més quota de mercat a Espanya

Un supermercat Lidl a Lleida.

Els supermercats Lidl limiten l'accés a una persona per família i fixen l'aforament en 50 clientsÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona es manté al capdavant de la distribució espanyola amb una quota de mercat del 24,8%, mentre que Lidl consolida la seua tercera posició en el rànquing estatal, segons les dades ofertes per la consultora Kantar. En concret, la cadena de supermercats presidida per Juan Roig continua liderant la distribució, encara que no ha recuperat encara per complet el punt de quota que va perdre durant la pandèmia.

Així, el comprador que ha tornat a Mercadona combina ara més la seua compra amb altres opcions de la distribució. "Tornar a completar la cistella del 'cap' o client habitual i créixer en frescos s’erigeixen com els dos grans reptes que té Mercadona per recuperar la quota de 2019", ha explicat el director de retail a Kantar, divisió Worldpanel, Bernardo Rodilla.

Per darrere se situen Carrefour i Lidl, les dos firmes que més han crescut aquest any. Carrefour manté la segona plaça després d’elevar la seua quota 0,7 punts, fins assolir el 9%, impulsat per la compra de Supersol i el desenvolupament de l’ecommerce, que li han permès incentivar el comprador multicanal.

Lidl es consolida com la tercera cadena en quota, amb un 6,7%, augmentant 0,8 punts respecte a l’any anterior. La cadena aconsegueix guanyar compradors, però a més aquests són cada vegada més habituals a la cadena. En aquest sentit la capacitat d’arribar al seu comprador i personalitzar l’oferta a través de Lidl Plus juga un paper fonamental.

Per la seua part, Dia continua cedint quota, en aquesta ocasió -0,7 punts, però ho fa en gran manera davant el 2020 i se situa en un 5,2%, a causa de la pèrdua de compradors, que en gran part s’explica per una reducció del parc. En plena renovació, Dia s’enfronta al repte d’arribar a tota mena de llars i cistelles. Així, l’ensenya ja ha donat els primers passos amb la renovació de la seua marca pròpia i la remodelació de les botigues.

Eroski i Alcampo avancen en la seua estratègia fent front a una nova etapa després de racionalitzar la seua porfolio de botigues. Així, mentre Eroski se situa en el 4,7% (-0,1 punts més que l’any anterior), Alcampo registra un 3,2% (-0,2 punts menys).

Per la seua part, Aldi és la cadena que guanya més compradors gràcies a la seua estratègia d’expansió a totes les regions del país. El grup compta amb l’1,4% de quota, un 0,1 punt més que en el mateix període de l’any anterior. Mentre que les cadenes regionals, que van experimentar un creixement exponencial durant 2020 per la pandèmia, han perdut quota, passant d’un 14,5% a un 14,2%, encara que continuen situant-se per sobre de 2019, any en què la quota va registrar un 13,7%.

tracking