SEGRE

Els preus a Lleida es disparen un punt al setembre

La inflació a la província se situa en el 4,7%

Poca gent sense mascareta a l'Eix Comercial de Lleida tot i que la majoria celebren la nova normativa

Poca gent sense mascareta a l'Eix Comercial de Lleida tot i que la majoria celebren la nova normativa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus del Consum (IPC) a la província de Lleida va pujar un punt el setembre respecte a l'agost i la taxa interanual es va situar en el 4,7%, 9 dècimes més que el mes anterior i la taxa més alta de les demarcacions catalanes, segons dades fetes públiques aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt de Catalunya, els preus es van incrementar set dècimes el setembre respecte al mes anterior i la taxa interanual se situa en el 3,7%, sis dècimes més.

En el conjunt d’Espanya, la inflació va pujar vuit dècimes el setembre amb relació al mes d’agost i la taxa de variació anual se situa en el 4%, set dècimes més que el mes anterior.

Els preus que més han pujat a Catalunya respecte a l'agost han estat la vestit i calçat (4,7%) i habitatge (3%), mentre que també ho han fet, però en menor mesura, l’ensenyament (0,7%), el transport (0,5%) i les begudes alcohòliques i tabac (0,2%). Han pujat un 0,1% el parament, la medicina i les comunicacions, mentre que els aliments i les begudes no alcohòliques han baixat un 0,1%, per darrere d’hotels, cafès i restaurants (-0,4%) i el lleure i cultura (-0,7%).

A nivell interanual, el repunt més gran és en els preus de l’habitatge (12,4%) i el transport (10%), mentre que els preus que més han abaixat respecte a setembre de fa un any han estat l’ensenyament (-3,7%) i les comunicacions (-2,9%).

tracking