SEGRE

LABORAL EXPEDIENTS

Els nous ERTO vinculats a la formació entren en vigor

Un miler d'empleats lleidatans seguien afectats al setembre || A partir de dilluns i estaran vigents fins al 28 de febrer

El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá.

El ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou esquema dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), que vincula els ajuts a la formació, entra plenament en vigor l’1 de novembre després del mes de transició pactat entre el Govern central i els agents socials i mentre s’accelera la sortida de treballadors acollits a un. El Govern de l’Estat va aprovar a finals de setembre una altra pròrroga dels ajuts per als ERTO de la pandèmia amb un nou esquema que regirà fins al 28 de febrer i vinculat que les empreses formin els seus treballadors. Per accedir a aquests ERTO, les empreses havien de tornar a sol·licitar els seus expedients –tenien fins al 15 d’octubre per demanar-los i les autoritats laborals 10 dies per resoldre– de forma que, per facilitar la transició, es va pactar mantenir a l’octubre les condicions i modalitats actuals.

Amb aquests terminis, des del ministeri de Treball expliquen que encara no disposen de les dades actualitzades sobre sol·licituds, acceptades o rebutjades, que seran públiques en els propers dies.

El ministeri de Treball espera una reducció “intensa” en el nombre d’afectats

Des de la Seguretat Social, el ministre d’Inclusió, José Luis Escrivá, va avançar a mitjans d’octubre que, encara que caldria esperar a novembre per veure les dades, la “impressió” és que s’anava a veure una reducció “més intensa” de treballadors i empreses en un ERTO amb el nou esquema. L’objectiu d’haver de tornar a sol·licitar els ERTO, davant anteriors pròrrogues automàtiques, era, al costat d’aquest canvi de posar el focus en la formació, “filtrar” l’ús adequat d’aquests esquemes de protecció que al pic de la crisi de la pandèmia van arribar a cobrir 3,5 milions de treballadors i sota els quals ara en queden uns 200.000.

En el cas de Lleida, segons les últimes dades publicades referides a setembre, eren 1.096 les persones afectades, molt lluny de les més de 5.500 de març d’aquest mateix any.El nou esquema premia les empreses que ofereixen formació als seus empleats en un ERTO amb una exoneració en les seues quotes a la Seguretat Social del 80%, davant el 40% a les que no ho facin (taxa que apuja al 50% si es tracta de companyies de menys de 10 treballadors).

tracking