SEGRE

La inflació a Lleida puja fins el 6,4%, nou rècord històric

Els preus van créixer 6 dècimes el novembre en comparació amb el mes anterior

L'Eix Comercial de Lleida.

L'Eix Comercial de Lleida.Gerard Hoyas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus del Consum (IPC) a la província de Lleida va pujar sis dècimies el novembre respecte a l'octubre i la taxa interanual se situa en el 6,4%, dos dècimes per sobre de la registrada el mes anterior, la més alta entre les demarcacions catalanes i nou rècord en la sèrie històrica, segons les dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt de Catalunya, els preus van pujar tres dècimes el novembre respecte al mes anterior i la taxa interanual se situa en el 5,3%, rècord històric des que es recullen dades.

En tot l’Estat espanyol, la inflació va pujar també tres dècimes el novembre amb relació al mes d’octubre i la taxa de variació anual se situa en el 5,5%, una dècima més que el mes anterior, la més alta des de setembre de 1992.

Els preus que més han pujat a Catalunya respecte a l'octubre han estat, amb diferència, el Vestit i calçat (5,4%), seguit d’Aliments i begudes no alcohòliques (0,8%), Transport (1%), Altres (0,4%), Begudes alcohòliques i tabac (0,2%), Parament (0,2%), Ensenyament (0,2%) i Hotels, cafès i restaurants (0,1%).

tracking