SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

UGT alerta la patronal que és imprescindible actualitzar els salaris

Vol una reforma laboral contra la precarietat

José Luis Aguilà, Camil Ros i el secretari de Política Social d’Ocupació d’UGT de Lleida, Ramon Moreno.

José Luis Aguilà, Camil Ros i el secretari de Política Social d’Ocupació d’UGT de Lleida, Ramon Moreno.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, va advertir ahir la patronal que és imprescindible l’actualització dels salaris per adequar-los al cost de la vida, i va afirmar que no són només les empreses les que tenen problemes amb l’encariment de la llum, sinó que és especialment costós per als treballadors. Així ho va dir en la visita a Lleida, on va mantenir reunions amb la Diputació i l’ajuntament de la capital del Segrià i va presidir la tradicional trobada nadalenca amb la premsa per analitzar l’actualitat. Va reclamar que el salari mínim interprofessional assoleixi els mil euros l’any que ve i arribi al 60% del salari mitjà el 2023.

També va urgir un acord sobre la reforma laboral que sigui útil, amb referència al fet que serveixi per aturar la temporalitat i la precarietat laboral. D’altra banda, va reclamar a l’Estat i a la Generalitat “que siguin més respectuosos abans d’anunciar públicament inversions que no estiguin tancades” després de conèixer que Great Wall Motors (GWM) ha descartat invertir en la Zona Franca de Barcelona per reindustrialitzar els terrenys de la planta de Nissan. El líder d’UGT de Lleida, per la seua part, José Luis Aguilà, va lamentar que la fàbrica de bateries per a cotxes elèctrics que aspirava a allotjar la capital del Segrià pugui acabar instal·lant-se fora de Catalunya.

Aguilà va reclamar el tancament del Centre Penitenciari de Ponent i la construcció d’un nou centre “que sigui sostenible, que sigui segur, que sigui capaç de poder aplicar l’article 25.2 de la Constitució, que parla clarament de la rehabilitació dels interns”. “Per responsabilitat social i política, demanem que d’una vegada per totes es tanqui el Centre Penitenciari de Ponent i que es construeixi un centre penitenciari del segle XXI.”

tracking