SEGRE

FISCALITAT BALANÇ

L'Agència Tributària augmenta més d'un 9% la seua recaptació a Lleida en any de Covid

Supera els mil milions d'euros en els onze primers mesos del 2021 || L'impost sobre la renda es manté com la gran font d'ingressos del fisc a la província i representa el 47% del total

Una delegació de l’Agència Tributària en plena activitat en l’última campanya de la renda.

Una delegació de l’Agència Tributària en plena activitat en l’última campanya de la renda.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Any de pandèmia, de restriccions i d’una recuperació davant del nefast 2020 molt inferior a l’estimada en els primeres i optimistes estimacions però, malgrat tot, l’Agència Tributària tancarà l’exercici 2021 amb un creixement de la recaptació molt important. De fet, a la província de Lleida ja ha ingressat fins al novembre més de mil milions euros i supera així els 985 de tot el 2020. Les arques del fisc estatal han rebut en aquests primers onze mesos 1.025 milions d’euros nets, una xifra que representa un 9,2% més.

La gran font de la qual beu l’Agència a la demarcació és l’impost sobre la renda de les persones físiques, que representa el 47% del total. En concret, ha representat aquest any 481 milions d’euros, un 11,5% més. Però és interessant desglossar que havia arribat a ingressar més de 585 milions, amb un repunt del 8,5%.

Però alhora, les devolucions per aquest concepte s’han reduït pràcticament quatre milions, fins a vorejar els 102. En aquest punt de les devolucions, van ser molts els treballadors afectats per un ERTO que al fer la declaració es van emportar la sorpresa que o bé veien minvada la devolució que esperaven o fins i tot es trobaven que havien de pagar.El tribut més important a la cistella d’Hisenda és l’impost de societats. En aquest cas cal fer l’excepció que no totes les empreses amb activitat a Lleida tenen la seu fiscal a la demarcació, per la qual cosa no registra totes les aportacions reals.

Ha representat 481 milions nets en els primers onze mesos, un 11,5% més. La tercera gran font de recaptació, l’IVA, també ha repuntat, en aquest cas un 5,8% i frega els 337 milions. És l’únic dels grans impostos en els quals creixen la recaptació bruta i les devolucions.

Montero planeja més contribució de capitals i empreses al fiscLa ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’ha fixat com a objectiu que la reforma fiscal que prepara el Govern central sigui “justa”, la qual cosa segons el seu parer passa per augmentar la contribució tributària de capitals i empreses. L’objectiu d’aquesta reforma és “que no recaigui el gran pes de l’esforç sobre la classe mitjana”, com ocorre actualment, “sinó que els grans capitals, les empreses, contribueixin proporcionalment com ho fan els ciutadans”, segons la ministra.Advoca per “aprofitar” el consens internacional per augmentar la contribució fiscal de les multinacionals, com ha fet el Govern establint un tipus mínim efectiu del 15% en l’impost de societats per a grans empreses. Montero no revela les mesures concretes que contindrà la reforma fiscal a l’espera de les conclusions que el comitè d’experts presentarà al febrer.

tracking