SEGRE

LABORAL RAMADERIA

Primera reunió entre Sami i treballadors pel tancament

Després que l'escorxador de Vallfogona anunciés el final de la seua activitat || Dilluns negociaran les condicions de l'ERO

La façana de l’escorxador Sami de Vallfogona de Balaguer.

La façana de l’escorxador Sami de Vallfogona de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comitè d’empresa i la companyia Leridana de Pinsos (Sami) van mantenir ahir al monestir de les Avellanes d’Os de Balaguer la primera reunió de negociació per tractar sobre l’expedient de regulació d’ocupació que afectarà setanta-set treballadors de l’escorxador situat a Vallfogona de Balaguer, del qual fa una setmana es va anunciar el tancament. Aquesta primera presa de contacte va servir, segons van explicar des de Comissions Obreres, perquè l’empresa els comuniqués la decisió de cessar l’activitat a les instal·lacions i per marcar el calendari de les negociacions, així com perquè se’ls entregués informació tècnica relativa al cessament de l’activitat. Dilluns està previst que les dos parts comencin a negociar sobre el futur dels empleats.

A més dels setanta-set treballadors de l’escorxador, aquesta decisió afecta de forma indirecta una quarantena de persones que treballen amb activitats lligades a aquesta empresa, segons dades del sindicat.La companyia al·ludeix a causes productives i organitzatives per anunciar el cessament de l’activitat de l’escorxador. Des de CCOO, però, asseguren que l’empresa va tancar l’exercici passat amb beneficis, per la qual cosa no està justificat que tanqui. Segons la seua opinió, el gironí Grup Cañigueral-Costa Brava Mediterranean Foods, que mitjançant una societat creada amb el lleidatà Vall Companys (minoritari) va formalitzar un compromís de compra de la Leridana de Piensos a l’octubre, era adjudicar-se les granges productores de porcí de Sami, tenint en compte que ja té un escorxador d’alta capacitat i modern a Girona.

La decisió sobre l’escorxador la van explicar als treballadors des de la firma gironina.Des de Sami no van voler fer declaracions sobre el que es va tractar en aquesta primera trobada amb el comitè d’empresa.L’eventual tancament de les instal·lacions és un nou cop per a la comarca de la Noguera, que a finals de l’any passat ja es va veure colpejada per l’entrada en concurs de creditors de la vidriera Cricursa.

tracking