SEGRE

LABORAL ESCORXADOR

La plantilla de Sami aprova el preacord sobre el tancament

Inclou la recol·locació voluntària de 37 dels 74 afectats per l'ERO || Les dos parts han de firmar avui el pacte definitiu

La façana de l’escorxador Sami a Vallfogona de Balaguer.

La façana de l’escorxador Sami a Vallfogona de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l’escorxador Sami de Vallfogona de Balaguer van donar suport ahir per unanimitat al preacord assolit entre els representants i els de la direcció de l’empresa dimecres a la nit per al tancament de la planta càrnia, anunciat fa un mes, i l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà els seus més de 70 treballadors directes. Està previst que avui les dos parts firmin l’acord definitiu. Segons van explicar fonts de CCOO, tots els empleats de l’escorxador cobraran el total de la indemnització que els correspon i una línia complementària de 2.500 euros cadascun, independentment de l’antiguitat que tinguin a l’empresa.

Per a aquells de més de cinquanta-tres anys, per als quals és més difícil la recol·locació, es crearà un fons extraordinari per continuar abonant les cotitzacions a la Seguretat Social amb l’objectiu que no vegin minvada la seua jubilació en cas de no trobar una nova feina.L’empresa, segons aquestes fonts sindicals, també ha ofert a la plantilla fins a trenta-set recol·locacions voluntàries. Onze d’aquestes, que inclourien empleats de diversos perfils, serien a la fàbrica de pinsos o a les granges que Lleidatana de Pinsos té a la província de Lleida. Vint més, majoritàriament operaris, serien recol·locats als escorxadors que el gironí Grupo Cañigueral-Costa Brava Mediterranean Foods, que va adquirir Sami a l’octubre amb Vall Companys com a soci minoritari, té a Girona. Les altres cinc serien en altres empreses. Aquestes recol·locacions són voluntàries, per tant, el treballador podria tornar a ser inclòs a l’ERO en cas de no estar-hi d’acord.L’acomiadament es comunicarà el pròxim dia 11 d’abril i les instal·lacions tancaran a tot estirar el 30 del mateix mes.

tracking