SEGRE

Rècord en el preu dels cotxes a Espanya

Se situa en màxims històrics, amb una pujada del 6%

Cotxes a l'autovia a Lleida.

Cotxes a l'autovia a Lleida.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus de Consum (IPC) dels automòbils es va situar en el 6% durant el mes d’abril passat en taxa interanual, el que suposa superar màxims històrics, segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El mes de març passat, l’IPC dels automòbils es va situar en el 5% en taxa interanual, superant així la xifra més alta registrada fins la data, que es va comptabilitzar el març de 1996 quan es va elevar al 4,9%.

Fonts del sector van explicar a Europa Press que l’encariment dels automòbils està en línia amb la pujada de preu de les matèries primeres i també es justifica per l’escassetat d’oferta de producte, provocada per la crisi de subministrament de semiconductors, que ha motivat una pujada de preus tant de models nous com de segona mà.

Durant els quatre primers mesos de l’exercici actual, el preu dels automòbils va experimentar un augment interanual del 4,8%, mentre que va registrar una pujada de l’1% en la variació mensual.

Per a les motocicletes, l’increment del preu el quart mes de 2022 va ser d’un 4,8% interanual, d’un 3,4% en comparació amb el mes anterior i d’un 0,6% de variació intermensual. Alhora, les peces de recanvi i els accessoris per als vehicles també es van encarir un 6,4% en abril respecte al mateix mes de l’any passat, així com un 0,6% en la comparativa intermensual i un 3% en el que va de 2022.

Per la seua part, els carburants van elevar al 25% el seu preu en taxa interanual, amb una caiguda del 10,8% en la variació mensual, però un augment de l’11,4% des que s’iniciés l’actual exercici. Finalment, els serveis de manteniment i reparació de vehicles van tancar abril amb una taxa d’encariment del 3,6% en comparació amb el mateix mes del 2021, amb una variació mensual de 0,5% i una pujada des de començament de 2022 del 2%.

tracking