SEGRE

BALANÇ MESURES

El Banc d'Espanya demana no vincular les pensions a l'IPC

Reclama, a més, que formin part del pacte de rendes || Tornarà a rebaixar la previsió de creixement per aquest any

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos.

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc d’Espanya va avisar ahir que tornarà a rebaixar al juny la previsió de creixement per al 2022 per sota del 4,5% pronosticat a l’abril. Així mateix, preveu una inflació alta tot l’any i menys creixement econòmic. Per mitigar aquesta situació, l’organisme reclama que aquest any ni salaris ni pensions no es revaloritzin d’acord amb l’IPC.

A l’informe anual del 2021 el Banc d’Espanya demana a més que les pensions formin part del pacte de rendes, que ha de repartir l’augment de preus i costos entre famílies i empreses, ja que considera que la seua vinculació amb l’IPC tindrà conseqüències sobre la despesa pública el 2022 i obligarà a fer ajustaments futurs. A part també demana que els pactes siguin plurianuals i s’acompanyin d’una moderació dels marges empresarials. D’altra banda, assenyala que la reducció de la temporalitat al mercat laboral dels últims mesos “podria provenir tant de la substitució d’ocupació temporal per fix com de la destrucció d’ocupació temporal”.

Per això creu que encara és aviat per avaluar l’impacte de la reforma laboral.

Inspecció de Treball investigarà el frau en els fixos discontinus

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va anunciar ahir que la setmana que ve començarà una campanya de la Inspecció de Treball per investigar el possible frau en els fixos discontinus. La ministra va deixar clar que “no és un contracte de caràcter temporal” perquè gaudeix de plenitud de drets.

Per la seua part, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va afirmar que compliran el “compromís adquirit amb tots els pensionistes” per apujar les pensions d’acord amb l’IPC, malgrat l’espiral alcista i les últimes declaracions en aquest sentit de la Comissió Europea.

tracking