SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Més de 26.000 autònoms de Lleida ho són “per necessitat”

Prop de 23.000 voldrien tenir un contracte a temps complet || Vuit de cada deu no tenen treballadors a càrrec

L’Eix compta amb moltes botigues liderades per autònoms.

L’Eix compta amb moltes botigues liderades per autònoms.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ser treballador autònom té avantatges, com el de poder emprendre el camí laboral que un tria, però també comporta problemes que en moltes ocasions converteixen la carrera professional en una d’obstacles. Així ho afirmen molts emprenedors i, de fet, el 70 per cent assegura que ha arribat a ser un treballador autònom “per necessitat”, és a dir, més de 26.000 professionals a la província de Lleida. Les comarques de Ponent i el Pirineu compten amb un col·lectiu de 37.966 de cotitzadors en el règim d’autònoms, la qual cosa representa més del 18 per cent de tots els que estan aportant quotes a la Seguretat Social a la província.

D’aquests, 4.831 corresponen al règim especial de treballadors agraris, representen el 12,7% del total d’emprenedors i el 2,34% de tots els afiliats a la Seguretat Social.La XXV edició de l’Informe Infoempleo Adecco: Oferta i Demanda d’Ocupació a Espanya recull que sis de cada deu autònoms desitjarien tenir una feina per compte d’altri a temps complet. La raó més important és que consideren que aquesta opció els donaria més tranquil·litat. Malgrat tot, la meitat dels emprenedors considera que és més feliç des que treballa per compte propi.

No obstant això, són quatre punts menys que a l’edició anterior de l’informe. A l’hora d’inclinar-se per buscar un futur laboral propi, els enquestats ho tenen clar i un de cada tres, en concret un 35,9 per cent, consideren prioritari comptar amb l’experiència professional adequada i un 29,77 per cent alerten que és clau la garantia d’un bon suport econòmic. Mentre que un 70 per cent dels enquestats va recórrer als seus propis estalvis per emprendre el seu negoci, altres van optar per demanar diners a la família i amics o recórrer a préstecs bancaris.

També n’hi va haver altres que van aprofitar la prestació d’atur per començar un petit negoci.El perfil del treballador autònom és en moltes ocasions solitari si es té en compte que pràcticament vuit de cada deu enquestats no té treballadors a càrrec.

tracking