SEGRE
directe

Segueix la retransmissió de l'Espanyol - AEM, el partit de tornada del play-off d'ascens a Lliga F [a partir de les 18.30 h]

ECONOMIA

El preu de lloguer a Lleida és un terç del de Barcelona, segons Fotocasa

El preu del lloguer va pujar un 5,5% interanual l’agost a Catalunya i un 0,8% mensual, situant el preu del metre quadrat en 14,91 euros al mes, segons un comunicat de Fotocasa d’aquest dimarts.

Un pis de lloguer a Lleida.

Un pis de lloguer a Lleida.Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu del lloguer va pujar un 5,5% interanual l’agost a Catalunya i un 0,8% mensual, situant el preu del metre quadrat en 14,91 euros al mes, segons un comunicat de Fotocasa d’aquest dimarts.

La directora d’estudis i portaveu de Fotocasa, Maria Matos, ha assegurat que aquesta pujada interanual podria deure’s "a una qüestió d’estacionalitat en la qual acaba la temporada estival i coincideix amb un descens de la demanda, abans de l’inici de curs."

Matos ha afegit que en les comunitats autònomes, províncies i municipis es poden detectar augments significatius del preu del lloguer.

Quant a Catalunya (5,5%) la pujada respecte a agost de 2021 no és tan elevada com en províncies com les Balears (17,8%), Comunitat Valenciana (16%), Canàries (12,6%) o Madrid (11,6%), entre d’altres.

Les comunitats autònomes amb el preu de l’habitatge més car van ser Comunitat de Madrid i Catalunya, amb un cost de 15,44 euros el metre quadrat i 14,91 respectivament.

PROVÍNCIES CATALANES

Segons l’Índex Immobiliari de Fotocasa, les províncies catalanes han viscut increments interanuals del 19,3% a Girona, del 12% a Lleida i del 10,6% a Tarragona.

A Girona i a Lleida els preus per metre quadrat superen els màxims de lloguer situant-se en 11,63 euros el metre quadrat en Girona i 7,39 euros a Lleida.

A la província de Barcelona el preu mitjà no supera els màxims, però la xifra és la més alta de Catalunya amb 15,96 euros el metre quadrat, mentre que a Tarragona costa 8,96 euros.

MUNICIPIS CATALANS

En els municipis catalans analitzats, excepte Sitges, el preu interanual dels habitatges ha augmentat, sent Barcelona la que més increments acumula (22%), seguida per Girona (18,1%), L’Hospitalet de Llobregat (17,2%) i Sant Cugat del Vallès (10,1).

A Catalunya 14 municipis superen els deu euros el metre quadrat, liderat per Barcelona capital amb una mitjana de 19,07 euros, seguit de Castelldefels amb 17,11 euros i Sitges amb 16,3 euros.

BARCELONA

Quant als districtes de Barcelona, tots han pujat de preu respecte a l’any anterior, sent Ciutat Vella, l’Eixample i Gràcia els més cars per viure durant el mes d’agost, amb xifres al voltant dels 20 euros el metre quadrat.

Els districtes que han experimentat una variació interanual més alta han estat Sants Montjuïc amb un 26,6%, seguida de Sant Martí conun 26,5% i Gràcia amb un 25,9%.

tracking