SEGRE

BANCA RESULTATS

CaixaBank i BBVA minimitzen l'impacte de l'alça de les hipoteques

L'entitat dirigida per Gortázar guanya 2.457 milions d'euros fins al setembre, un 17,7% més || El Banc Bilbao Vizcaya augmenta els beneficis un 45 per cent

Gonzalo Gortazar i Onur Genç.

Gonzalo Gortazar i Onur Genç.EFE/ KAI FORSTERLING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va anticipar ahir un empitjorament del context econòmic. Tanmateix, es va mostrar optimista sobre la situació des de la qual Espanya farà front a aquesta etapa marcada per la inflació i l’encariment de l’energia. “Estem en una bona posició per encarar un entorn econòmic que es deteriora”, va destacar el directiu en una roda de premsa per presentar els resultats trimestrals de l’entitat des de València.

“Espanya està en aquesta ocasió més ben preparada, però això no vol dir que no ens afectarà”, va alertar. Així mateix, Gortázar creu que la pujada de tipus d’interès per part del Banc Central Europeu (BCE) tindrà un “impacte moderat” en el pagament d’hipoteques i que no hi ha cap casuística de clients amb problemes per assumir la quota. CaixaBank va registrar un benefici net atribuït de 2.457 milions d’euros fins al mes de setembre, un 17,7% més respecte al mateix període de l’exercici anterior.

Tanmateix, si es tenen en compte els impactes de la fusió amb Bankia, baixa un 48,8%.Per la seua banda, el BBVA va anunciar ahir uns beneficis de 4.842 milions d’euros fins al setembre, xifra que representa un increment del 47 per cent respecte al mateix període de l’any passat.El conseller delegat del BBVA, Onur Genç, va afirmar sobre la pujada de tipus del BCE, que no crearà un “problema gaire greu” al mercat hipotecari espanyol i va descartar que es produeixi una guerra de dipòsits entre bancs. Tanmateix, va admetre que les noves condicions de finançament provocaran que alguns dels clients sí que pateixin pujades significatives “fins al nivell que haurem d’ajudar-los”, va dir.

La gran banca va guanyar 16.000 milions fins al setembre

Les sis entitats bancàries espanyoles més grans van obtenir en conjunt un benefici net de 16.014 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, la qual cosa implica un augment del 32% més respecte al mateix període del 2021, excloent elements extraordinaris que es van registrar l’exercici passat, com l’impacte de la fusió entre CaixaBank i Bankia.Ahir, treballadors del sector financer es van concentrar al davant de la seu de CaixaBank a València, coincidint amb la presentació de resultats de l’entitat, per “reclamar que les empreses que estan guanyant beneficis rècord revisin els salaris a l’alça” dels treballadors d’acord amb les pujades d’Índex de Preus de Consum (IPC) i accedeixin a una “recuperació salarial” als convenis estatals del sector.

Gonzalo Gortazar i Onur Genç.

Gonzalo Gortazar i Onur Genç.EFE/ KAI FORSTERLING

tracking