SEGRE

ASSOCIACIONS ANIVERSARI

L'economia lleidatana creixerà enguany un 4% i crearà més feina

Forum Empresa analitza les debilitats i fortaleses de la província || Celebra les primeres tres dècades de treball en un acte amb prop de cent persones

Foto de família de la celebració de les tres dècades de Forum Empresa amb socis, autoritats, empresaris i directius de Lleida.

Foto de família de la celebració de les tres dècades de Forum Empresa amb socis, autoritats, empresaris i directius de Lleida.©MARIO GASCÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Forum Empresa es va vestir ahir de gala per celebrar les tres primeres dècades de treball en suport a les empreses i l’economia local amb un acte amb prop d’un centenar de persones i en el qual va presentar un estudi liderat per Oriol Amat, rector de la Universitat Pompeu Fabra. Entre altres punts, va dir que diferents institucions preveuen que l’economia lleidatana creixi un 4% aquest any, i va destacar que creixements per sobre de l’1% del Producte Interior Brut van aparellats de creació d’ocupació. Va destacar alguns dels punts a favor de l’economia lleidatana, com la seua aposta per un turisme de qualitat, en el qual tenen molt a veure no només la neu i la naturalesa, sinó les fires i els congressos.

Com a punt a favor de les empreses locals va destacar la seua elevada capitalització, atès l’important pes de les firmes familiars, però va alertar del cost del deute. L’informe destaca la internacionalització de l’economia, amb 1.800 exportadores. Entre les fortaleses, apunta des dels seus recursos energètics fins a indústries “potents” capaces d’atreure altres empreses.

Però també compta amb debilitats clares en matèries d’infraestructures, des dels grans eixos de carreteres pendents fins a uns Rodalies i regionals molt allunyats de les necessitats en matèria ferroviària, una cosa que es repeteix en el transport de mercaderies. Entre les amenaces es troba la fuga de talent o empreses, el “centralisme” del Segrià, que representa el 50 per cent del Valor Afegit Brut, i fins i tot el risc de falta d’aigua necessària per a futurs projectes empresarials. Félix González, soci fundador i mestre de cerimònies, va defensar el paper de Forum Empresa i la seua aposta per un món econòmic lleidatà modern i dinàmic.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Diputació, Joan Talarn; i el delegat de la Generalitat a la demarcació, Bernat Solé, van coincidir a aplaudir la tasca i recolzar el futur de l’associació.

tracking