SEGRE

França planeja canviar el descompte del carburant per un pagament de 100 als conductors

La mesura aniria dirigida a les persones amb menors ingressos, uns 10 milions de beneficiaris

Imatge d'arxiu d'una gasolinera.

Imatge d'arxiu d'una gasolinera.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern francès planeja suprimir el 2023 el descompte en el preu del carburant introduït aquest any per pal·liar l’encariment de l’energia i al seu lloc oferirà el pagament de 100 euros als conductors amb menors ingressos, amb una estimació d’al voltant de 10 milions de beneficiaris potencials, segons ha anunciat aquest dimecres la primera ministra del país gal, Élisabeth Borne. "Representa un descompte d’al voltant de 10 cèntims per litre si fas 12.000 quilòmetres a l’any, la mitjana del que fan els francesos en un any", ha explicat Borne en una entrevista amb l’emissora francesa RTL, on ha quantificat que aquesta ajuda beneficiarà "els cinc primers deciles de renda", la qual cosa suposa al voltant de "10 milions de treballadors a partir del proper any".

En concret, Borne ha explicat que les persones interessades en rebre aquesta ajuda s’han de dirigir al lloc web de la Hisenda francesa per sol·licitar-la, ingressant la matrícula del vehicle i realitzant una declaració jurada que acrediti la necessitat de l’automòbil per desplaçar-se al seu lloc de treball.

En aquest sentit, la primera ministra de França ha confirmat que en el cas que en una llar convisquin dos subjectes passius adults i dos vehicles, l’ajuda podrà duplicar-se i assolir els 200 euros, afegint que l’ajuda no es limitarà als cotxes, sinó que també podran acollir-se els usuaris de vehicles de dos rodes. Amb el nou sistema d’ajuts, el Govern francès donarà continuïtat al seu suport a les llars davant l’alça dels preus de l’energia, però concentrant l’esforç en els menys afavorits, ja que el descompte al sortidor que fins ara s’aplicava a tots els conductors sense distinció, la quantia de la qual s’havia rebaixat de 30 a 10 cèntims d’euro el litre a mitjans de novembre, finalitzarà el 31 de desembre.

Segons la premsa del país gal, aquesta rebaixa del preu del carburant per a tots els conductors li haurà costat a l’Estat el 2022 uns 8.000 milions d’euros, mentre que la xifra pressupostada pel govern francès per al nou sistema ascendeix a 1.500 milions el 2023. A Espanya el govern central prendrà la decisió en els propers dies sobre si prorroga l’ajuda actual de 20 cèntims per litre de combustible, que expira el 31 de desembre, o manté la mesura sol per a col·lectius professionals o vulnerables.

tracking