SEGRE

PMP inverteix 3 milions d'euros per ampliar les instal·lacions de les Borges Blanques on produeix cases prefabricades

L'empresa crea 30 llocs de treball amb la posada en marxa d'una nova línia automatitzada

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa lleidatana PMP Prêt-à-porter cases ha invertit 3 milions d'euros per ampliar en 8.000 m2 les instal·lacions de les Borges Blanques on produeix cases prefabricades amb la posada en marxa d'una nova línia automatitzada. D'aquesta manera, ha creat 30 llocs de treball, la meitat dels quals ja s'han incorporat, i la plantilla de la companyia de construcció industrialitzada arribarà a les 115 persones. L'objectiu de l'ampliació és construir el 80% d'un habitatge a la fàbrica i garantir-ne la màxima certificació energètica, escurçar el termini de producció i reduir emissions i la generació de residus. PMP ha rebut un ajut de 132.000 euros d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball.

Amb aquest projecte de creixement, el centre productiu de PMP, situat al polígon Castellots de les Borges Blanques, compta ara amb una superfície de 16.000 m2, 8.000m2 més que l'any passat. Amb la nova nau, crearà 30 llocs de treball, 15 dels quals ja treballen a les noves instal·lacions. D'aquesta manera, PMP arribarà als 115 treballadors, segons ha explicat la directora general de l'empresa, Montse Pujol. Per dur a terme l'ampliació, que ha suposat una inversió de 3 milions d'euros, l'empresa de construcció industrialitzada ha rebut un ajut de 132.000 euros d'Acció, en el marc de la línia d'ajuts d'Alt Impacte.

PMP Prêt-à-porter cases es dedica al disseny i la producció d'habitatges construïts de forma industrialitzada amb la màxima certificació energètica i mitjançant tecnologia vinculada a la indústria 4.0 com la robòtica, fet que permet a la companyia escurçar el termini de construcció dels habitatges i augmentar l'eficiència del procés.

Fins ara, l'empresa efectuava el 50% del procés per fabricar els habitatges a la planta de la capital de les Garrigues (sobretot elements de formigó com ara els fonaments, escales, parets i forjats) i l'altra meitat s'executava a l'obra, on s'acaba de fer el muntatge de les cases. Ara, amb la nova línia productiva, PMP pot produir també envans interiors, aïllaments i instal·lacions tant per a edificis unifamiliars com plurifamiliars en altura; de manera que el 80% de la construcció de l'habitatge estarà industrialitzat a la fàbrica, ha indicat Pujol. Així, l'empresa pot construir un habitatge en 2 mesos i mig i reduir fins a un 60% les emissions de transports i desplaçaments i un 75% la generació de residus.

PMP està formada principalment per professionals del sector de la construcció i el desenvolupament de negoci amb arquitectes, enginyers, interioristes, informàtics, tècnics d'obra i fàbrica. Recentment, ha patentat un nou sistema de construcció anomenat Khanvian que permet reubicar les divisòries interiors dels habitatge per canviar-ne la distribució quan vulguin els seus propietaris.

A més de les instal·lacions de les Borges Blanques, PMP Prêt-à-porter cases té les oficines al polígon Neoparc de Lleida on els clients escullen la composició i els diferents elements de la seva futura casa.

Montse Pujol ha destacat que el cost d'una casa prefabricada és inferior a la construcció d'un habitatge convencional i, a més, en aquest darrer cas sempre s'acaba incrementant amb desviacions en el preu respecte al previst inicialment. Una casa de PMP pot costar entre uns 1.000 o 1.500 el m2, de mitjana, tot i que varia en funció de si es tracta d'una casa unifamiliar o plurifamiliar i d'altres factors.

'empresa lleidatana ha fabricat unes 400 cases prefabricades des de la seva fundació l'any 2000 i, actualment, en produeix entre 60 i 70 a l'any, totes elles diferents en funció de les preferències de cada client. La firma té el seu principal mercat a Catalunya, sobretot l'Àrea Metropolitana, però fa uns mesos va obrir també una delegació a Madrid ja que un dels seus objectius és obrir negoci a altres indrets de l'Estat.

El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'Acció, Albert Castellanos, ha visitat la fàbrica aquest dimarts i s'ha reunit amb els directius de la companyia. A la visita també hi ha assistit l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, l'alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, i el director dels serveis territorials d'Empresa i Treball a Lleida, Vidal Vidal.

La directora general de PMP Prêt-à-porter cases, Montse Pujol, amb el secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'Acció, Albert Castellanos, i altres autoritats, a les instal·lacions on l'empresa fabrica cases prefabricades.  

Data de publicació: dimarts 13 de desembre del 2022, 14:15

Localització: Les Borges Blanques

Autor: Salvador Miret

PMP inverteix 3 milions d'euros per ampliar les instal·lacions de les Borges Blanques on produeix cases prefabricadesSalvador Miret / ACN

tracking