SEGRE

Motor

Audi deixarà de produir vehicles de combustió el 2033 i invertirà 500 milions d'euros en formació

A partir de 2026 només treurà al mercat nous models 100% elèctrics

Un vehicle Audi elèctric

Un vehicle Audi elèctric

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Audi deixarà de fabricar vehicles de combustió en les seues plantes a partir de 2033, segons el nou pla de producció presentat per la companyia, que també inclou una inversió fins 2025 de 500 milions d’euros en formació per als empleats de les seues factories en el marc d’aquesta transició, segons ha informat la marca en un comunicat.

A partir de 2026 la firma només treurà al mercat mundial vehicles nous amb propulsió totalment elèctrica, mentre que per a 2029 totes les seues plantes fabricaran almenys un model propulsió 100% elèctrica amb l’objectiu de deixar de produir automòbils de combustió interna el 2033. "No volem projectes aïllats a nous emplaçaments. Al seu lloc, estem invertint en les nostres plantes existents perquè acabin sent tan eficients i flexibles com pugues ser-ho una fàbrica de nova construcció", ha assegurat el director de Producció i Logística d’Audi, Gerd Walker.

En aquest context, la marca ha creat ha establert la '360factory', "una visió amb un enfocament que posa el mateix èmfasi en la rendibilitat, la sostenibilitat i la flexibilitat". Així, fins 2025 Audi invertirà 500 milions d’euros en formar els empleats de les seues factories amb l’objectiu que tots els seus treballadors "estiguin preparats per al futur".

La companyia ha recordat que les seues plantes de Böllinger Höfe (Alemanya) i Brussel·les ja estan produint vehicles totalment elèctrics i que a partir de l’any que ve l’Audi Q6 e-tron serà el primer model 100% elèctric que surti de la línia de producció d’Ingolstadt (Alemanya). Així mateix, la producció de cotxes elèctrics "començarà gradualment" també a Neckarsulm (Alemanya), San José Chiapa (Mèxic) i Györ (Hongria). "Depenent de les condicions locals, la fabricació dels models de combustió restants s’anirà eliminant de forma gradual a començaments de la pròxima dècada", ha detallat Audi.

D’altra banda, el fabricant només construirà noves plantes "allà on es necessiti capacitat productiva addicional", i ha posat com a exemple la factoria que està construint juntament amb seu soci FAW a Changchun (Xina), on es fabricaran localment models basats en la plataforma tecnològica PPE (plataforma elèctrica prèmium).

"Amb l’acabament de les obres previst per a finals de 2024, aquesta serà la primera planta automobilística de la Xina en la qual només sortiran de la línia de producció models Audi totalment elèctrics", ha afegit la companyia.

REDUIRÀ ELS COSTOS A LA MEITAT EL 2033

En el full de ruta d’Audi també s’inclou l’objectiu de baixar a la meitat els costos anuals de fàbrica per a 2033 "reduint la sofisticació tècnica dels seus vehicles on aquesta complexitat no beneficiï el client". Per a això, el desenvolupament de nous models tindrà en compte un procés de producció "racionalitzat" des de la primera fase. "Aprofitarem la transició a l’electromobilitat per donar grans salts en productivitat i optimització, realitzant les modificacions necessàries," ha subratllat Walker.

En aquest sentit, la companyia també continuarà digitalitzant la producció, apostarà per l’acoblament modular per simplificar el treball i implementarà la planificació virtual de les línies de muntatge per estalviar recursos materials i facilitar la col·laboració entre diferents ubicacions. Un altre dels aspectes del seu nou pla de producció se centra en la flexibilitat i sostenibilitat dels processos. "Volem estructurar tant el producte com la producció, de manera que obtinguem el màxim benefici per als nostres clients", ha recalcat Walker

D’aquesta manera, per exemple, el nou Audi Q6 e-tron es fabricarà inicialment a Ingolstadt en la mateixa línia que els Audi A4 i A5 i després els models elèctrics substituiran gradualment els vehicles de combustió en les línies de producció. D’altra banda, en el marc del seu programa mediambiental, Audi preveu que totes les seues fàbriques siguin neutres en emissions de carboni per a 2025 i també disminuir la meitat el valor actual de consum d’aigua ponderat ecològicament en els seus centres de producció per a 2035.

tracking