SEGRE

COMERÇ ANÀLISI

Els súpers online van apujar un 16% els preus a Lleida

El 2022, i els increments més acusats es van registrar a partir del setembre || Lactis i ous, els que més es van encarir

Productes en palets al magatzem d’un supermercat.

Productes en palets al magatzem d’un supermercat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els preus als supermercats online van tancar l’any passat amb una pujada del 15,8 per cent a la província de Lleida, en comparació amb els que es van registrar al tancament de l’exercici 2021, segons destaca un informe elaborat per l’eina de compres Soysuper. En concret, l’informe mostra que fins a l’agost l’increment dels preus es va mantenir per sota del 10%, mentre que a l’octubre ja es va situar en el 12,3%, al novembre, en el 14,6%, per tancar el mes de desembre amb una progressió del 15,8%. Així, Lleida va tancar l’any passat com la sisena província on més es van incrementar els costos dels productes adquirits als supermercats online que operen a la demarcació, només al darrere d’Àvila i Càceres (+17,4%), Segòvia (+16,8%), Zamora (+16,5%) i Ciudad Real (+16,2%).En el conjunt d’Espanya, els preus dels supermercats online van incrementar-se durant l’any 2022 un 14 per cent.

D’altra banda, l’informe també mostra que les categories que més van pujar a final d’any van ser lactis i ous (27%), en concret, la mantega (40%), i fleca, pastisseria i rebosteria (20,8%), en especial la brioixeria (26,5%).

D’altra banda, els que menys es van encarir van ser els productes dietètics (7,7%), els de perfumeria i parafarmàcia (8,1%), així com els relacionats amb el lleure i la cultura (9,2%).

tracking