SEGRE

Benefici rècord de Banco Santander el 2022

Va guanyar 9.605 milions euros, un 18% més

La presidenta del Banco Santander, Ana Botín, i el conseller delegat, Héctor Grisi, anuncien els resultats de l'any 2022 aquest dijous a Madrid.

La presidenta del Banco Santander, Ana Botín, i el conseller delegat, Héctor Grisi, anuncien els resultats de l'any 2022 aquest dijous a Madrid.Juan Carlos Hidalgo / EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banco Santander va obtenir un benefici atribuït rècord de 9.605 milions d’euros el 2022, un 18% més que l’any anterior, gràcies al creixement de l’activitat comercial, a la qualitat dels actius i al control dels costos, ha informat l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els principals marges del compte de resultats van registrar increments de dos dígits, especialment el d’ingressos o interessos, que es va situar en 38.619 milions d’euros, un 15,7% més, mentre que el marge brut, que afegeix els ingressos per comissions, va sumar 52.117 milions i va millorar en un 12,3% interanual. Aquests resultats van permetre a l’entitat millorar la seua rendibilitat sobre el capital (ROTE) fins el 13,4 %, amb el que va superar l’objectiu del 13 % que s’havia marcat. La diversificació geogràfica del Grup Santander va ser una vegada més una de les claus per aconseguir aquests beneficis, especialment a Europa, Sud-amèrica i Digital Consumer Bank.

Europa va contribuir al benefici global en un 33 %, en tant que Amèrica del Nord va aportar un 25%; Sud-Amèrica, un 31% i Digital Consumer, un 11%. La solvència del grup, mesurada pel ratio de capital de màxima qualitat CET1 "fully loaded" es va situar en el 12,04 %, en línia amb els objectius, però lleugerament pitjor que el 12,12 % d’un any enrere. Els recursos totals dels clients van augmentar un 8,8 %, fins els 1,15 bilions d’euros, impulsats pels dipòsits, que van créixer un 11,7 %, fins els 918.344 milions.

Els préstecs i avançaments concedits a la clientela van créixer un 6,5 %, fins 1,03 bilions, en part gràcies al dinamisme de les hipoteques i el crèdit al consum, que van augmentar un 7 %. La morositat del crèdit va millorar en vuit punts el 2022 i es va situar en el 3,08 %, sobretot per la bona evolució de l’àrea d’Europa i del negoci de consum. El percentatge de la cartera cobert davant possibles insolvències va ser del 68 %. D’aquesta forma, el cost del risc, és a dir, el que el banc destina a provisions en funció de la pèrdua esperada de la cartera, va augmentar fins el 0,99 %, "en línia amb els seus objectius", a causa de l’increment del 31 % de les dotacions davant 2021, quan el banc va alliberar provisions en alguns països.

tracking