SEGRE

ELECTRICITAT

El preu mitjà de l’electricitat baixarà demà un 35 % en el mercat a l’engròs

El preu de l’electricitat a Espanya estarà per sota del d’altres grans països europeus

El preu mitjà de l'electricitat baixarà demà un 35 % en el mercat a l'engròs

El preu mitjà de l'electricitat baixarà demà un 35 % en el mercat a l'engròsEFE/JUAN CARLOS HIDALGO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu de l’electricitat al mercat a l’engròs per demà diumenge ha baixat el 35,12 % respecte a aquest dissabte en passar de 122,35 euros/megawatt hora (MWh) a un preu mitjà de 75,38 euros, segons dades del mercat de l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE) i del Mercat Ibèric del Gas (Mibgas).

El preu mig final per demà és la diferència de restar els 79,38 euros euros/MWh registrats al mercat a l’engròs i l’ajustament provisional de 3,55 euros dels beneficiaris del límit al gas per compensar les centrals que l’utilitzen per generar electricitat.

El preu de l’electricitat estarà demà un 139,75 % per sota del de fa un any, quan no existia el topall al gas i va ascendir a 190,47 euros/MWh el cinc de febrer de 2022.

De no comptar amb l’anomenat "mecanisme ibèric", que limita el preu del gas natural destinat a la generació elèctrica, el preu a l’engròs per demà seria de 79,38 euros/MWh, gairebé 47 euros menys que ahir, d’acord amb les dades de l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE) i del Mercat Ibèric del Gas (Mibgas).

En aquest càlcul ja s’aplica el nou límit al gas de 50 euros, que estarà en vigor durant tot febrer.

Per franges horàries i exclòs l’ajustament, l’electricitat assolirà aquest diumenge el seu preu més baix entre les 12:00 i les 16:00, a 17,69 euros, i el major a les 22:00, a 144,59 euros/MWh.

El preu de l’electricitat a Espanya estarà per sota del d’altres grans països europeus.

tracking