SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTÀRIES

El Grup Borges invertirà a Lleida fins a cinquanta milions els propers tres anys

Tant en millores energètiques com a les seues instal·lacions industrials || La companyia aspira a doblar en cinc anys la superfície en el seu 'Projecte pistatxo', que avui té 500 ha i 73 pagesos adherits

Victoria Morales, David Prats, David Orozco i Alba Henar, ahir a Mas de Colom, Tàrrega.

Victoria Morales, David Prats, David Orozco i Alba Henar, ahir a Mas de Colom, Tàrrega.L. PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Borges preveu invertir entre 40 i 50 milions d’euros els pròxims tres anys a la demarcació de Lleida. Estaran destinats fonamentalment a millores energètiques i productives a les seues instal·lacions industrials. Es tracta, per exemple, de reduir el consum d’aigua i ser més eficients en la producció. A més, paral·lelament al llançament de nous productes, seran necessàries noves instal·lacions per poder emprendre-les. Així ho va explicar ahir el president executiu i conseller delegat de l’empresa, David Prats, a Mas de Colom en el marc de la celebració del 125 aniversari de la companyia, que es va haver de retardar ja que va tenir lloc en plena pandèmia. Aquestes inversions s’emmarquen en un pla per al conjunt del grup de 128 milions en actius fixos i màrqueting als seus diferents mercats i amb l’Àfrica en el seu punt de mira de creixement a l’estil del que va dur a terme a l’Índia, país on avui, per exemple, és líder en el mercat de pastes.

Alba Henar, directora d’estratègia corporativa de Borges, i Victoria Morales, directora de recursos humans, van posar en relleu el seu Projecte pistatxo, en què Mas de Colom ha estat la finca pilot, donant suport a agricultors locals. La iniciativa compta actualment amb 73 pagesos adherits i 500 hectàrees plantades. Aspira a doblar aquestes xifres en el termini de cinc anys a l’àrea regable del Segarra-Garrigues on es porta a terme.

S’estan sumant adhesions d’agricultors que aposten per passar del sector cerealístic al d’aquest fruit sec, a més de casos en què productors de fruita dolça canvien també de producte.Van remarcar, entre altres punts, els treballs per a la reducció dels recursos hídrics que han permès a la companyia una reducció del 30% del consum d’aigua. Prats va destacar esforços i treball, per exemple, al buscar varietats que necessitin menys aigua, regar en moments de menor evaporació o detectar les necessitats a les diferents zones de plantació.Mas de Colom s’ha convertit en la seu institucional i espai divulgatiu del grup. Amb 67 hectàrees, similar a 77 camps de futbol, és una finca de bones pràctiques agrícoles, segons el director del projecte, David Orozco.

Borges inaugurarà el 14 d’abril de forma oficial Mas de Colom-Casa Borges, amb la voluntat de demostrar el rol de sostenibilitat que la companyia destaca que figura en els seus objectius clau. En la seu ha invertit 5 milions d’euros de fons propis.

Factura 701 milions l’últim any i el benefici arriba als 27,5

El Grup Borges va tancar l’últim exercici el 31 de maig del 2022 amb un benefici net de 27,5 milions d’euros i de 35,7 milions abans d’impostos. La facturació es va elevar a 701 milions, un 25,6% més que a l’exercici anterior, i l’ebitda ajustat va ser de 48 milions d’euros, mentre que el deute financer era de 74 milions. L’empresa va comercialitzar un total de 363.123 tones de productes, de les quals 152.000 tones van ser farines i subproductes, la seua venda “pràcticament no genera valor en euros”. El 65% de les vendes es van realitzar als mercats internacionals amb França, els Estats Units, el Brasil i l’Índia al capdavant. L’objectiu de la companyia és assolir els mil milions de facturació i doblar el benefici en el termini de cinc anys.Per una altra banda, en un moment d’increment de costos, la companyia ha reduït els seus marges en un 50% per no traslladar tot l’impacte al consumidor.

tracking