SEGRE

El preu de l'electricitat repunta aquest dilluns gairebé un 29%

Comptadors de la llum.

Comptadors de la llum.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjana de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat a l’engròs pujarà aquest dilluns un 28,89% respecte a ahir, fins els 86,65 euros per megawatt hora (MWh). Per franges horàries, el preu mínim, de 66,54 euros/MWh, es donarà entre les 13.00 i les 14.00 hores, mentre que el preu màxim es registrarà entre les 21.00 i 22.00 hores, quan serà de 103,67 euros/MWh. A aquest preu mitjà del 'pool' se sumaria la compensació a les gasistes, que ha de ser abonada pels consumidors beneficiaris de la mesura, els consumidors de la tarifa regulada (PVPC) o els que, malgrat ser al mercat lliure, tenen una tarifa indexada, però que se situa novament en 0 euros/MWh, situació que es repeteix des del passat 27 de febrer.

UN PREU EL MAIG DE 74,2 EUROS/MWH

El mes de maig passat va tancar amb un preu mitjà de la llum de 74,2 euros/MWh, un 60,3% inferior respecte als 187,13 euros/MWh que va registrar el mateix mes de l’any passat. La denominada 'excepció ibèrica' s’ha estès fins el proper 31 de desembre, després de l’acord assolit per Espanya i Portugal amb la Comissió Europea. Així, es prolonga set mesos, fins final d’aquest any, i no s’exclou que pugui prolongar-se més temps si l’esmentat marc també es prolonga.

En concret, l’acord no només representa una extensió de l’excepció ibèrica que ja s’aplicava, sinó que implica alguns ajustaments per acomodar-lo, com la referència de preus, que fins ara s’incrementava en cinc euros al mes, i ara serà més suau. 

tracking