L’Actel Lleida es queda sense premi

Marc Rubín de Celis intenta anotar davant Piru Ros, jugador del Prat.

L’Actel Força Lleida es va quedar sense poder sumar ahir al seu palmarès la segona Lliga Catalana LEB, al perdre a la pista de l’amfitrió, un Prat que va saber sentenciar durant la segona meitat (87-70). El conjunt de Borja Comenge va amar de més a menys, a diferència d’un rival que va anar creixent gràcies, especialment, al seu encert des de la zona exterior.

Va ser l’Actel Força Lleida el que va començar manant, amb una bona arrancada de Demétrio i Hermet, i els de negre es van situar 7 punts a dalt (11-18). El Prat va evitar que s’escapés en el marcador, basant el seu joc sempre en Forcada i Ortega, i va aconseguir empatar el partit de nou, encara que els lleidatans van marxar al final del primer quart 5 a dalt (19-24). Al segon quart va continuar dominant un Actel Lleida que va arribar a manar per 11 punts de diferència, però una altra vegada el Prat entrava en el partit a poc a poc, aprofitant els seus excel·lents percentatges de tres. Feia l’efecte al descans, al qual es va arribar amb un ajustat 37-39, que els lleidatans havien desaprofitat l’oportunitat d’encarrilar el partit, encara que Comenge va ser valent donant minuts de rotació a tota la plantilla, inclosos els vinculats Hermet –dels millors a la primera meitat–, Gracia i Rivas, a més del júnior Bergadà. Després del pas pels vestidors, el panorama va canviar per complet. El Prat va passar a ser amo i senyor del partit, amb un Sesé molt inspirat des de la línia de tres. Comenge va haver de parar el ritme local amb temps morts, però els barcelonins anaven llançats a buscar la victòria davant d’una desesperant falta d’encert sota el cèrcol. D’aquesta forma, el Prat va assolir una màxima renda de 12 punts (56-44), que va mantenir abans d’entrar en els últims deu minuts. Els barcelonins van saber gestionar a la perfecció aquest avantatge en l’últim parcial i els nervis van començar a aparèixer en un Actel Lleida incapaç de retallar diferències. Ortega, que va ser designat MVP de la final, va sentenciar els lleidatans, que van arribar a perdre per 21 punts de diferència, abans d’arribar el final del partit (87-70). Ara, l’Actel afrontarà divendres (21.00) el seu primer partit de la Lliga a Burgos.