SEGRE

FUTBOL INSTAL·LACIONS

Clausurada la grada del camp del Balaguer

Imatge de la grada del camp del Balaguer amb la coberta que es canviarà ben aviat.

Imatge de la grada del camp del Balaguer amb la coberta que es canviarà ben aviat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer va clausurar ahir a la tarda la grada del Camp d’Esports Municipal, on juga el CF Balaguer, que és l’actual líder del grup 2 de Primera Catalana, després que un informe intern aconselli la substitució de la coberta, construïda amb un fibrociment que porta amiant i en el qual hi ha algunes esquerdes. L’actuació d’urgència del consistori arriba després d’instar-lo el departament de Salut de la Generalitat a l’elaboració d’un informe arran d’una denúncia presentada per un particular.

L’amiant és un material incombustible, molt perillós i perjudicial per a la salut, l’ús i la comercialització del qual van ser prohibits l’any 2002 perquè és considerat un producte cancerigen.

Els equips del club s’hi podran entrenar, però afectarà dos partits a casa del primer equip

El regidor d’Urbanisme i Governació, Gerard Torres, va dir a aquest diari que ben aviat conclouran l’informe i que actuaran immediatament. “És un tema d’urgència i que afecta la salut. Per tant, la idea és començar abans de dos setmanes com a molt, perquè depèn de molts factors i cal seguir un procés. El cost aproximat de desmuntar l’actual coberta i col·locar-ne al seu lloc una de xapa metàl·lica lacada seria d’uns 15.000 euros i el termini d’execució, d’uns quaranta dies.”

L’ajuntament va comunicar ahir la decisió al club, que no veurà alterats els entrenaments del primer equip i de la base perquè el precinte tan sols afecta la zona de la grada que està coberta. En aquest sentit, el president del CF Balaguer, Antonio Ayguadé, va assenyalar a aquest diari que “com a mínim ens afectarà aquesta incidència en dos partits a casa, i probablement els jugarem igualment al nostre camp, però sense que els aficionats puguin accedir a la zona de la grada coberta”.

Per la seua part, Gerard Torres va assenyalar sobre aquesta qüestió que des de l’ajuntament es consultarà amb el club i amb la Federació Catalana de Futbol per veure la possibilitat de permutar l’ordre dels partits que hagi de jugar el Balaguer a casa, sobretot el pròxim, d’aquí a dos setmanes, davant de l’Alpicat, que atrauria molt públic de tots dos equips pel fet de ser un derbi.

Club i ajuntament també valoren la possibilitat de canviar la gespa el 2017.

tracking