SEGRE
L’actual plantilla de l’Actel Força Lleida és una de les més joves de la categoria i aspira a aconseguir la permanència sense els patiments de la temporada passada.

L’actual plantilla de l’Actel Força Lleida és una de les més joves de la categoria i aspira a aconseguir la permanència sense els patiments de la temporada passada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Actel Força Lleida obre aquesta nit (21.00) a Burgos el seu cinquè projecte consecutiu a la LEB Or amb la lliçó ben apresa i decidit a esmenar els errors que la temporada passada el van condemnar a un descens de categoria que, mesos després, va poder eludir als despatxos. El club, veient-se a l’infern de Plata, va ser hàbil aconseguint el suport per escrit de més de la meitat dels equips per sol·licitar l’ampliació de la Lliga, que va ser aprovada a mitjans de juliol i en la decisió de la qual va tenir molt a veure la mediació de Ferran Aril, delegat de la Catalana a Lleida i membre de la comissió delegada de la Federació Espanyola.

Recuperada la categoria, faltava reconduir el projecte esportiu. Dies abans que s’oficialitzés l’ampliació, el club prenia la decisió de rescindir el contracte de Joaquín Prado, el tècnic que havia comandat la nau lleidatana en les seues primeres quatre temporades, i contractar un vell conegut de l’afició, Borja Comenge, un entrenador de casa, format al bàsquet de Lleida i amb una trajectòria a l’esquena que, en poc temps, ha aconseguit revertir una situació depressiva per convertir-la, si més no, en il·lusionant.

Moltes coses han canviat des que el 15 d’abril passat es consumés el descens a la pista del Corunya. El relleu tècnic ha comportat també una profunda remodelació de la plantilla, amb fins a sis novetats. Les incorporacions són una clara aposta de futur, necessària en tant que els recursos econòmics de què disposa el club continuen sent escassos (s’ha gastat menys que la campanya passada per fer una plantilla, a priori, més competitiva).

Malgrat aquestes penúries pressupostàries, Comenge ha aconseguit portar un base de primer nivell com l’eslovè Luka Rupnik, ex de l’Olímpia Ljubljana, i el rodamón Miki Feliu, que torna a Lleida per donar el toc d’experiència al costat d’Alfons Alzamora, un dels quatre que continuen de la temporada passada. Al costat d’ells també han recalat al Barris Nord un ex del planter, Marc Martí, cedit pel CAI Saragossa; l’exblaugrana Papa Mbaye, tota una incògnita, i dos desconeguts com són el brasiler Leonardo Demétrio, ex-Fuenlabrada, i el nord-americà Garrett Nevels, l’MVP de l’EBA 2016. Tots dos debuten a la categoria, a l’igual de Martí i Rupnik. Tot plegat amb el suport dels quatre que segueixen: l’esmentat Alzamora, Gerard Sevillano, Juampi Sutina i Marc Rubín de Celis, que torna a la disciplina de la primera plantilla.

Amb un equip eminentment jove, l’Actel Lleida comença avui una nova etapa a la pista del Burgos, on lluitarà per una primera victòria clarament en precari. I és que les lesions han sigut el seu taló d’Aquil·les des que va començar la pretemporada. Alzamora i Sutina, que encara no han debutat, ni van viatjar ahir, per la qual cosa Comenge ha hagut de recórrer al pivot estonià Kregor Hermet, vinculat al Pardinyes i una de les revelacions de la pretemporada, i el júnior Jordi Bergadà per completar la convocatòria. L’espectacle ja està en marxa.

tracking