SEGRE

PIRAGÜISME FREESTYLE

Sort copala selecció espanyola

Els quatre palistes que competiran a les Copes del Món de l’Argentina són del Kayak Sort || Amb opcions de podi

Els quatre lleidatans de la selecció, abans de sortir cap a l’Argentina.

Els quatre lleidatans de la selecció, abans de sortir cap a l’Argentina.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Si en l’eslàlom d’aigües braves Lleida és un dels principals referents a Espanya, en el freestyle o estil lliure, una altra de les modalitats del piragüisme, el domini lleidatà és encara més aclaparador. Una prova d’això és que la selecció espanyola que la setmana que ve (de l’11 al 14) prendrà part en les dos úniques proves de la Copa del Món a San Juan a l’Argentina, està formada íntegrament per palistes de Lleida, en concret del Kayak Sort.

Es tracta dels júniors Kira Carreto, Adrià Ovando i Sílvia Gallego i del seleccionador Oriol Colomé, que compaginarà les tasques d’entrenador amb les de palista, ja que també competirà, en el seu cas, en la categoria absoluta. Els tres del planter tenen serioses opcions de pujar al podi en la seua categoria, no en va van vorejar els llocs d’honor en les proves internacionals disputades aquest any. En concret, Adrià Ovando va aconseguir la quarta posició i Sílvia Gallego la cinquena en el passat Campionat d’Europa, mentre que Kira Carreto va acabar cinquena en l’últim Mundial júnior.

Cada palista haurà de pagar-se els 2.000 euros del viatge al no estar prevista la prova al calendari

Al marge de la preparació esportiva, els quatre palistes lleidatans han hagut de buscar finançament extern per assumir el cost que suposa competir a l’Argentina, des dels bitllets d’avió a l’estada, la manutenció i la inscripció en les dos proves, ja que no estaven previstes al calendari de la Federació Espanyola.

En total seran una mica més de 2.000 euros els que hauran d’aportar cada un d’ells. De moment han hagut d’avançar bona part dels diners, amb el suport del seu club, encara que esperen recuperar la meitat de la inversió gràcies a l’ajuda que els han promès des de la Diputació, el Consell Esportiu del Pallars, ajuntament de Sort i l’empresa Rubber-River, als quals es podria unir, el Consell Català de l’Esport i la Federació Espanyola, que inicialment no havia contemplat aquestes dos proves al calendari de competició. “Inicialment no hi havíem d’anar perquè una de les proves era a Rio de Janeiro, al mateix canal olímpic, i econòmicament no era assumible els dos viatges, però al suspendre’s fa unes setmanes i decidir-se que les dos proves es feien a l’Argentina, vaig començar a moure’m a la recerca de finançament i crec que, almenys, podrem cobrir la meitat de les despeses”, va explicar Oriol Colomé.

Els quatre lleidatans de la selecció, abans de sortir cap a l’Argentina.

Els quatre lleidatans de la selecció, abans de sortir cap a l’Argentina.

tracking