SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Messi, fora de l’onze de Cruyff

L’holandès se sincera en una autobiografia a títol pòstum i elegeix Guardiola al seu equip ideal al costat de llegendes i en el qual s’exclou || Carrega contra Núñez i la junta de Sandro Rosell

Messi, fora de l’onze de Cruyff

Messi, fora de l’onze de Cruyff

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Johan Cruyff sempre serà recordat per com va revolucionar el futbol del Barça i per la seua filosofia sobre aquest esport. En la biografia pòstuma, titulada Joan Cruyff 14. L’autobiografia, que es va publicar en català ahir (Columna), en castellà avui (Planeta) i es presentarà mundialment a Londres també avui, la llegenda holandesa va deixar escrit el que, segons el seu parer, és l’onze ideal de tots els temps. Cruyff no va voler incloure-hi cap jugador en actiu, per la qual cosa figures com Iniesta, Xavi, Cristiano Ronaldo o Messi no apareixen en l’alineació perfecta de l’holandès. Tampoc hi figura el seu mateix nom, però sí un jugador que va dirigir en la seua etapa al Barça, Pep Guardiola. El de Santpedor va ser el timó del seu Dream Team.

L’equip ideal el constitueixen Lev Iaixin (Rússia), Carlos Alberto (Brasil), Franz Beckenbauer (Alemanya), Ruud Krol (Holanda), Pep Guardiola (Espanya), Alfredo di Stéfano (Argentina), Bobby Charlton (Anglaterra), Garrincha (Brasil), Diego Maradona (Argentina), Pelé (Brasil) i Piet Keizer (Holanda). La biografia de Cruyff, mort el 24 de març d’aquest any a Barcelona, sortirà a la venda en diferents idiomes, entre altres en espanyol, anglès, francès, holandès i català, i al llarg de més de 300 pàginesrepassa tota la seua vida personal i la trajectòria en el món del futbol, des dels seus inicis a l’Ajax d’Amsterdam, i amb especial èmfasi en el seu temps a la capital catalana, tant com a jugador com d’entrenador. Té paraules d’afecte per als seus amics i pals per als seus enemics, que també els va tenir. I destaca el paper d’una família que sempre va estar al seu costat. Assegura que va convèncer Luis Enrique perquè fitxés pel club blaugrana i deixés el Reial Madrid. Va perdre el vuitanta per cent de la seua fortuna. Va ser un desastre en els negocis. S’estima que va perdre 6 milions de dòlars dels de llavors. Primer va entrar en el negoci d’una granja porcina a Artesa de Segre en què l va perdre la inversió i després el van estafar en la compra d’uns terrenys. Afirma que va frenar la venda de Guardiola quan aquest era jugador i veu Busquets com a futur entrenador.

Messi, fora de l’onze de Cruyff

Messi, fora de l’onze de Cruyff

tracking