SEGRE

ESPORT ADAPTAT COMPETICIÓ

El Pirineu busca els Special

La Seu i Andorra presentaran la seua candidatura conjunta per als Jocs de discapacitats psíquics el 2018 || La seu serà elegida a començaments del 2017

Albert Batalla i Conxita Marsol, al centre, ahir durant la presentació de la candidatura conjunta.

Albert Batalla i Conxita Marsol, al centre, ahir durant la presentació de la candidatura conjunta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Seu d’Urgell i Andorra sabran a començaments del 2017 si són elegides per organitzar els Special Olympics que tindran lloc durant la tardor del 2018. El termini per presentar la candidatura acaba a finals d’any i ahir la van presentar públicament a la capital de l’Alt Urgell. La cerimònia d’inauguració està prevista a la Seu i la de clausura, a Andorra la Vella. L’organització preveu que necessitarà al voltant de 600 voluntaris.

Els responsables polítics d’un costat i l’altre de la frontera es van mostrar convençuts que la que presenten és una candidatura “potent i competitiva” i que volen que “triomfi”. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va fer referència a la “tradició” que tenen tant a la capital de l’Alt Urgell com a Andorra a l’hora d’organitzar actes esportius d’àmbit internacional, i va assegurar que tenen “la voluntat de treballar i fer visible la normalització d’un col·lectiu tan significatiu i important per a casa nostra com aquest, amb referents tan importants com el Taller Claror (centre de discapacitats intel·lectuals), que aquest any celebra el quarantè aniversari”. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va coincidir amb Batalla a assegurar que la que presenten és una candidatura “singular” pel fet de ser transfronterera. I és que, a part de la candidatura a la Unesco per a les Falles del Pirineu, tots dos costats de la frontera no havien coincidit mai abans.

La capital de l’Alt Urgell acolliria la cerimònia d’inauguració i el Principat, la de clausura

Batalla es va referir als Special Olympics com un “esdeveniment de gran magnitud” per la qual cosa hi treballen des del gener del 2015. L’ajuntament de la Seu va celebrar ple ordinari ahir i entre els punts que va aprovar, la candidatura en va ser un. Segons el dossier de la candidatura, l’organització ha previst dos viles olímpiques, la de la Seu al Parc del Segre i la d’Andorra al Parc Central.

En aquest sentit, el dossier preveu que la capital de l’Alt Urgell aculli les competicions de bàsquet, bàdminton, hoquei, petanca, ciclisme i tenis taula, mentre que Andorra acolliria les proves d’atletisme, natació, futbol sala i gimnàstica.

tracking