SEGRE

ciclisme

Els millors especialistes del descens urbà, al Down Town de Lleida

Tindrà lloc aquest diumenge pels carrers del Centre Històric, amb sortida a la Seu Vella

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capitaol del Segrià aplegarà aquest diumenge uns 80 especialistes del mountain bike extrem d’arreu en la 9a edició del Lleida Down Town Internacional, que recorrerà el Centre Històric de Lleida amb un marc incomparable com és el Turó de la Seu Vella. La competició, inclosa en el calendari internacional de descensos urbans de la Unió Internacional de Ciclisme des de l’any 2012, situa Lleida com un referent internacional del mountain bike més extrem, juntament amb ciutats com Lisboa, Sao Pablo, Valparaíso i París, ciutats líders en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments.

La cursa tindrà la sortida a les 10.30 hores a la part més alta del circuit, situada al Castell de la Suda.

El recorregut és d’uns dos quilòmetres i passarà per la plaça de la sardana, les muralles, el Canyeret, les escales dels jutjats, el carrer Companyia i carrer Cavallers per finalitzar a l’avinguda Blondel.

La regidora Montse Parra ha remarcat durant la presentació que “Lleida es converteix en un referent mundial d’aquesta disciplina esportiva i, a més, contribueix en la projecció de la Seu Vella en el camí perquè sigui reconeguda Patrimoni Mundial per la Unesco amb esdeveniments d’aquest tipus que combinen patrimoni, cultura i esport.

El president de la Penya Ciclista Colomina, Pep Roca, ha explicat que la cursa ofereix un circuit replet d’obstacles que busquen l’espectacularitat com salts, mòduls de fusta o escales, entre altres. La modalitat urbana de mountain bike presenta com a al·licient la transformació dels carrers més emblemàtics de la ciutat creant un circuit urbà de bicicleta tot terreny.

La Penya Ciclista Colomina és la principal entitat impulsora de la competició, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, la Direcció General de l’Esport, la Federació Catalana de Ciclisme i la Real Federación de Ciclismo.

Una edició anterior de la prova

Els millors especialistes del descens urbà, al Down Town de LleidaLleonard Delshams

tracking