SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DEL JAPÓ

Marc encara no es veu campió

Assegura que no li passa “pel cap aconseguir el títol al Japó, n’estic segur en un 99 per cent” || Espera sumar el màxim nombre de punts possibles

Marc va pujar a una de les Honda històriques.

Marc va pujar a una de les Honda històriques.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va assegurar ahir al circuit japonès de Motegi que les seues opcions de ser campió aquest diumenge a la casa d’Honda són gairebé impossibles, així que el seu objectiu és sumar “el màxim de punts possibles”. “No serà aquí. Al 99 per cent n’estic segur. Encara que no ho cregueu, no em passa pel cap. Aquí hem d’anar amb la mentalitat de construir. I això vol dir sumar punts”, va dir.

Va reconèixer no saber quins eren els comptes per proclamar-se campió. “Sé que he de guanyar, però no sé els altres què és el que han de fer. Suposo que amb 52 punts és..., no ho sé, no m’ho sé [somriures], però he de guanyar segur si vull ser campió, però no crec que passi”, va insistir.

“L’any passat vaig aprendre coses. Vaig aprendre que depens de tu mateix a la pista, fora no”

“Tampoc vull treure’m aspiracions ni posar-me molta pressió, però al final sabem que aquí, en aquest circuit, dels que queden, és en on patirem més, però també havíem de patir a Misano i després no va ser tant, així que això em dóna esperances d’estar en el podi diumenge”, va comentar el pilot de Repsol Honda.

Marc és conscient que les Yamaha són més ràpides a Motegi. “Sabem que els dos pilots Yamaha han anat els últims anys molt ràpid, sobretot Jorge, però també Valentino. Si fos a Aragó diria que intentarem apretar, però aquest és un circuit que ja veurem com estem divendres i dissabte”, va explicar.

Sobre les causes de per què l’Honda no és tan competitiva a Motegi com les Yamaha, va afirmar: “És difícil de dir, perquè aquí Honda fa moltes voltes. Hi ha moltes acceleracions, que és el punt feble que hem tingut aquest any. Els altres anys, en sec, sí que he pogut acabar davant de Dani, que sempre ha anat molt ràpid. El passat va guanyar, en una carrera sobre aigua. Tant de bo aquest any també pugui acabar davant de Dani”, va indicar.

Una vegada més, Màrquez va ser preguntat per les declaracions de Valentino Rossi setmanes enrere recordant el que va passar la temporada passada, i una vegada més el líder del Mundial va ser mesurat i no va voler entrar-hi. “L’any passat vaig aprendre coses. Vaig aprendre que depens de tu mateix a la pista i que fora, no. Hi ha molts factors i al final sé que és una guerra que no em convé en la situació en què estem ara, ni tampoc vull entrar-hi perquè al final no m’aporta res”, va concloure el pilot de Cervera.

tracking