SEGRE

Pedrosa es trenca la clavícula i Márquez perd un aliat per al títol

Lorenzo marca el millor temps en els primers entrenaments al Japó

Marc Márquez al box.

Pedrosa es trenca la clavícula i Márquez perd un aliat pel títolEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) va marcar les referències en la primera jornada del Gran Premi del Japó de MotoGP al circuit de Motegi, en la qual Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) va tenir una forta caiguda en la qual es va fracturar la clavícula dreta i es veu obligat a tornar a Espanya per ser intervingut quirúrgicament.

El suís Thomas Luthi (Kalex) i l’italià Enea Bastianini (Honda) van concloure el primer dia al capdavant de les seues respectives categories.

Mentre Lorenzo va aconseguir el seu millor temps en l’última volta, Dani Pedrosa va patir una esborronadora caiguda en volar pels aires en la corba i colpejar-se amb virulència contra el terra, amb evidents mostres de tenir molèsties a la seua espatlla dreta, per les quals va ser traslladat a la clínica del circuit, on se li va diagnosticar la fractura de la seua clavícula dreta que li obliga a tornar a Espanya.

Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), que va tenir algun ensurt inicial, es va col·locar líder en el cinquè gir amb un temps de 1:45.744 que ja va resultar més ràpid que el crono que havia protagonitzat al matí, 1:46.031, quan va acabar per darrere de l’italià Andrea Dovizioso i el seu Ducati Desmosedici GP16, que va ser qui el va desbancar de la primera posició (1:45.737).

Al final dels entrenaments la situació va variar, ja que l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) es va posar líder, encara que superat instants per Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR), i posteriorment per Andrea Dovizioso, Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR), que es va posar primer, amb Marc Márquez, segon.

Pero Jorge Lorenzo, en la seua última volta, els va acabar doblegant a tots, Valentino Rossi va passar del lideratge a la setena plaça, just després d’Aleix Espargaró, amb el seu germà Pol desè, Álvaro Bautista (Aprilia RS-GP) a la dotzena plaça i Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP16) catorzè.

Barberá es va estrenar al manillar de la moto oficial del fabricant de Borgo Panigale, però la seua evolució prevista es va estancar en el 1:46.8 que no va poder rebaixar, per la qual cosa s’haurà d’esforçar una mica més el segon dia si vol acabar més amunt en la classificació.

En el còmput goblas de les dos sessions d’entrenaments Márquez es va situar finalment en la quarta posició.

Les caigudes de Márquez i Pedrosa, la d’aquest útimo amb conseqüències:

tracking