SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?AUSTRÀLIA

La pluja arruïna la jornada

El fort xàfec va obligar direcció de carrera a suspendre la segona sessió de MotoGP || Crutchlow va ser el més ràpid sobre aigua, amb Màrquez quart

Marc, davant de Hayden, substitut de Pedrosa a Austràlia.

Marc, davant de Hayden, substitut de Pedrosa a Austràlia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada del Gran Premi d’Austràlia, setzena i antepenúltima cita del Mundial de Motociclisme, es va veure alterada ahir pel fort xàfec que va impedir que es completessin tots els entrenaments previstos. Com sol succeir, el temps va resultar clau a Phillip Island i la pluja va fer acte d’aparició, que va permetre únicament que es completessin quatre de les sis sessions previstes i es van cancel·lar les segones tant de MotoGP, encara que aquesta va arribar a començar, com de Moto2.

Aquest fet va provocar que direcció de carrera reprogramés l’activitat d’avui, avançant una hora l’inici i atorgant 15 minuts més als equips de MotoGP i Moto2 en els tercers lliures, habitualment de 45 minuts de durada.

En la categoria reina, el britànic Cal Crutchlow (Honda) va demostrar les seues bones aptituds en aigua i va ser el més ràpid amb un crono de 1:40.957, 53 mil·lèsimes millor que l’italià Danilo Petrucci (Ducati) i mig segon inferior al de l’australià Jack Miller (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), que juga a casa, mentre que el ja campió del món Marc Màrquez (Repsol Honda) va encapçalar el grup de favorits amb el quart millor registre. Jorge Lorenzo (Yamaha) amb prou feines va rodar i va concloure dinovè, un lloc al davant del seu company Valentino Rossi, a qui direcció de carrera va anul·lar el seu temps inicial per haver utilitzat un pneumàtic davanter l’ús del qual Michelin havia limitat a 10 voltes, segons va informar motogp.com.

“No ha estat un dels dies més divertits de l’any. Esperava una jornada amb el traçat sec per poder disfrutar sobre la moto després del Gran Premi del Japó, però no ha estat així. Encara que ha plogut tot el dia, al matí hem pogut fer unes quantes voltes, però al final de la sessió hem hagut de parar perquè hi havia massa aigua a la pista”, va assenyalar.

En la segona tanda, que amb prou feines va durar 13 minuts abans de suspendre-la per un fort xàfec, Marc no va sortir. “Era perillós rodar i per això han ensenyat la bandera roja. Nosaltres hem decidit no sortir a pista, perquè era un risc innecessari”, va sentenciar.

En la categoria intermèdia, on encara està el títol en joc entre el francès Johann Zarco (Kalex) i el barceloní Àlex Rins (Kalex), el primer entrenament es va celebrar sota la pluja i això va impedir que es firmessin bons temps. El francès va marcar el tercer millor temps a mig segon de la pole provisional en poder de l’alemany Jonas Folger (Kalex), amb 1.47.269, mentre que Àlex Màrquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) va acabar en un discret dotzè lloc. “Estava còmode amb el ritme que havia aconseguit aquest matí, però potser no ha estat tan competitiu com esperava. Sempre tinc bones sensacions en moll, però he d’admetre que al matí ha estat una mica més difícil per a mi”, va dir. Moto3 va ser l’única categoria que va poder completar les seues dos tandes, que van deixar l’italià Niccolò Bulega (KTM) com el més ràpid.

Marc, davant de Hayden, substitut de Pedrosa a Austràlia.

Marc, davant de Hayden, substitut de Pedrosa a Austràlia.

tracking