SEGRE

AUTOMOBILISME FÓRMULA 1

Hamilton no es rendeix

El britànic guanya a Austin per quarta vegada consecutiva i retalla distàncies || Rosberg, que va ser segon, podria conquerir el títol en la pròxima prova

Lewis Hamilton va aconseguir una incontestable victòria i continua amb la seua hegemonia a Austin.

Lewis Hamilton va aconseguir una incontestable victòria i continua amb la seua hegemonia a Austin.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar ahir el Gran Premi dels Estats Units i va complir després de sortir des de la pole, mentre que el líder del Mundial, l’alemany Nico Rosberg, va assegurar perdre el mínim al ser segon, i Fernando Alonso (McLaren-Honda) va gaudir avançant per ser cinquè. Hamilton va aconseguir a Austin la victòria número 50 de la seua carrera, la setena de la present temporada i la tercera consecutiva al circuit texà. No obstant, el segon lloc de Rosberg i els 18 punts consegüents donen a l’alemany la primera opció de sentenciar el campionat a la pròxima carrera, el Gran Premi de Mèxic que es disputa d’aquí a una setmana, en què podria proclamar-se campió si guanya la prova i Hamilton queda fora dels punts o abandona.

La cursa va ser molt còmoda per a Hamilton. El de Stevenage va començar manant i va acabar guanyant sense sobresalts i sense patir més del que hauria imaginat. L’anglès, que se sent a Austin “com a casa”, va mantenir un ritme molt fiable i va establir la seua quarta victòria en el traçat de Les Amèriques, la seua cinquena als Estats Units sumant la que va aconseguir a Indianapolis.

Hamilton, que totalitza 50 victòries en tota la seua carrera, va guardar la primera plaça en una sortida esbojarrada, com sol ser als EUA. El millor exemple va ser el de Rosberg, que es va quedar tercer i va haver de batallar amb Max Verstappen per recuperar el lloc que s’havia guanyat en la qualificació de dissabte.

Per la part posterior, va sorprendre la traça de Carlos Sainz i Fernando Alonso, que van anar obrint buit per ficar-se de ple entre els deu primers. El madrileny es va situar setè de bon començament i l’asturià no va tardar gaire a col·locar-se novè i començar a ficar el morro als seus rivals.

A partir d’allà, i malgrat diversos incidents com el de Kimi Raikkonen, que va pagar car una entrada a boxes, la cursa va seguir el seu guió, sobretot perquè la degradació dels pneumàtics tampoc va permetre grans filigranes als líders. Hamilton es va conformar amb el seu ritme i Rosberg no va voler arriscar per tal de no perdre la segona plaça i assegurar uns punts valuosos de cara al títol.

Una cosa era perdre set punts, com finalment va ocórrer, i una altra de molt diferent hauria sigut perdre’n 25. En aquest cas sí que hauria existit alguna cosa més que por per part de Rosberg, que continua negat en el circuit de Les Amèriques. Sort que els tres pròxims asfalts del campionat ja els coneix bé i hi va guanyar el 2015.

Per la seua part, Sainz i Alonso van entaular una bonica batalla en les dos últimes voltes. El de Toro Rosso, que tenia la cinquena plaça a la butxaca, no va poder davant de la major velocitat punta del McLaren de l’asturià i aquest el va depassar per igualar el seu millor resultat de l’any després del cinquè lloc aconseguit a Mònaco. Sainz, de la mateixa manera, va firmar una sisena plaça que té gust de podi.

tracking