SEGRE

FUTBOL REPORTATGE

Un lleidatà, director de l'acadèmia de futbol base del Pune City de l'Índia

Roger Lamesa ha passat d’ajudant de Gerard Albadalejo fins al setembre a dirigir l’acadèmia de futbol base del Pune City || Del març al juny va treballar a les escoles de l’Arsenal en aquell país

Donant instruccions.

Donant instruccions.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ciutat índia de Pune, la setena del país, amb 4,5 milions d’habitants en el nucli urbà i una àrea metropolitana amb 25 milions, l’anomenen l’Oxford de l’Àsia, al caliu de les seues més de 800 facultats universitàries i el boom de les start-ups i de la inversió de gurus tecnològics. Allà, entre el caòtic trànsit i la calor insuportable que arriba als 48 graus en els mesos més calorosos, desenvolupa la seua tasca el lleidatà Roger Lamesa Grau, fins al setembre entrenador ajudant de Gerard Albadalejo al Lleida B i ara director de l’acadèmia de futbol base del FC Pune City i tècnic de l’equip sub-18.

Roger, en realitat, viu la seua segona etapa a l’Índia. La primera oportunitat li va sorgir a través d’una oferta que li va arribar al gener per anar a treballar amb les escoles de futbol que té l’Arsenal anglès a l’Índia. Allà es va estar entre els mesos de març i juny, i això li va permetre conèixer moltes ciutats del nord de l’Índia. Va viure dos mesos a Delhi i l’últim, a Jaipur, abans de tornar a casa per presentar-se als exàmens de la universitat. “Aquella primera etapa va ser una autèntica experiència vital. Vivia en una casa, tot sol, i l’adaptació a un país tan diferent del nostre no va ser fàcil. La pobresa era molt palpable a peu de carrer i això et permet valorar moltes coses a les quals diàriament no parem atenció. Vaig passar de compartir el futbol amb nens que tenen de tot a, de sobte, entrenar-ne d’altres amb molt pocs recursos. Va ser un xoc impactant”, relata Roger. En aquesta segona etapa, que fa unes setmanes va iniciar al Pune, viu al mateix hotel on s’allotja el primer equip, que, com a curiositat, dirigeix un extècnic de la UE Lleida, Antonio López, i en el qual juguen diversos espanyols, com Tato (ex-Lleida), i estrangers il·lustres, com Gudjohnsen (FC Barcelona).

Viu a l’hotel del primer equip que dirigeix Antonio López, extècnic blau, i en el qual juga Gudjohnsen

El Qingdao Huanghai xinès, en el qual exerceix de segon entrenador el lleidatà Pep Muñoz, s’ha quedat sense ascens a la Primera divisió només per la diferència de punts en els enfrontaments directes amb els altres dos rivals amb els quasl va acabar empatat al capdavant de la taula.

La Segona divisió xinesa va finalitzar el cap de setmana passat i tres equips van acabar empatats a 59 punts al capdavant de la classificació, que només atorgava dos places d’ascens. El campió va ser el Tianjin Quanjian, que dirigeix el que va ser il·lustre futbolista Fabio Cannavaro, seguit del Guizhou Zhicheng i tercer va ser el Qingdao.

“Ha estat una veritable pena, però té molt mèrit, perquè la temporada passada l’equip es va salvar del descens en la penúltima jornada. Estem contents, perquè vam ser líders durant nou jornades i hem aconseguit la millor classificació de la història del club”, assenyala Pep Muñoz, ajudant de Jordi Vinyals, amb el qual ja va formar staff tècnic al Barça B i al Barça juvenil que va guanyar la Champions de la seua categoria.

Muñoz torna a Lleida aquest dissabte i començarà la pretemporada amb el Quingdao el pròxim 8 de gener.

Donant instruccions.

Donant instruccions.

Donant instruccions.

Donant instruccions.

Donant instruccions.

Donant instruccions.

tracking