SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE MALÀISIA

Dovizioso marca la ‘pole’ i Marc Màrquez, ja recuperat, sortirà quart

Rossi i Lorenzo completen la primera línia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) va sorprendre tots els seus rivals al ser qui millor va llegir les condicions de l’asfalt per adjudicar-se la pole del Gran Premi de Malàisia de MotoGP, la seua cinquena millor classificació d’entrenaments des que corre a MotoGP i la segona de la temporada. Va ser el primer i l’últim a marcar la volta ràpida, al davant dels dos pilots oficials de Yamaha, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, amb Marc Màrquez, ja recuperat de la gastroenteritis, a la quarta plaça.

La segona classificació va començar més o menys amb les mateixes condicions, pluja intermitent i asfalt moll, però això no va impedir que els pilots van sortir al màxim. Així, en la seua segona volta, Dovizioso va col·locar la Ducati oficial amb 1,6 segons d’avantatge (2:11.511) sobre Rossi, que en aquell moment era el líder de la taula de temps, quan Màrquez era setè i tots rodaven amb pneumàtics d’aigua. Ja amb la bandera de quadres onejant a la línia d’arribada, Dovizioso va millorar el seu temps en unes mil·lèsimes per posar-lo en 2:11.485, mentre que Rossi li va prendre la segona plaça a Lorenzo i el lleidatà es va haver de conformar amb la quarta plaça, una posició que no va menysprear el de Cervera, que va reconèixer haver perdut un quilo i mig per la gastroenteritis. “He estat tot el dia bevent aigua, crec que ja n’he begut quatre litres”, va explicar Màrquez, que va assegurar que la sessió que es va perdre divendres per la indisposició li hauria pogut passar factura ahir en la tanda cronometrada.

A Moto2, el francès Johann Zarco, líder del Mundial, va aconseguir la seua sisena pole, mentre que Àlex Màrquez sortirà vint-i-unè. A Moto3 el més ràpid va ser el campió, el sud-africà Brad Binder (KTM).

tracking