SEGRE

DEPORTES

“No ens deixarem atacar”

Bartomeu atribueix les declaracions de Tebas i el Comitè a “campanyes partidistes” contra el Barça || L’Assemblea aprova la gestió de la Junta i el pacte amb multa pel ‘cas Neymar’

Josep Maria Bartomeu, ahir mentre es dirigia a l’Assemblea de Socis Compromissaris del FC Barcelona.

Josep Maria Bartomeu, ahir mentre es dirigia a l’Assemblea de Socis Compromissaris del FC Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea General Ordinària de Socis Compromissaris del FC Barcelona va aprovar ahir després de més d’una hora d’intervenció del president, Josep Maria Bartomeu, i una altra hora més d’intervencions dels presents, la gestió de l’actual Junta Directiva i el pacte pel cas Neymar amb 404 vots a favor i 60 en contra, per la qual cosa no hi haurà dimissió en bloc ni convocatòria d’eleccions. Aquesta aprovació comporta acceptar dos “errors fiscals” segons el club i pagar una multa de 5,5 milions d’euros.

Bartomeu va obrir l’Assemblea repetint davant dels socis l’enuig de l’entitat per les declaracions de Javier Tebas, el president de la Lliga de Futbol Professional, i la sentència del Comitè de Competició, en les quals es criticava el fingiment dels jugadors del Barça quan va caure una botella d’aigua i altres objectes sobre ells.

“Intenten aconseguir fora del camp el que no aconsegueixen a dins. Anirem fins al final”

Després de considerar aquestes afirmacions com a “imprudents”, Bartomeu les va emmarcar dins de “campanyes partidistes que busquen aconseguir fora del camp el que no aconsegueixen a dins”, i va dir que ell i la seua junta “n’estem farts”. El president del Barça va assegurar que el club prova de defensar-se de la forma que creu convenient, “i ens defensarem allà on sigui”, va afegir en al·lusió a la denúncia que pensa formular el Barça al Tribunal d’Arbitratge Esportiu. “No ens deixarem atacar, anirem fins al final”, va insistir Bartomeu.

Més enllà de les campanyes sobre la gespa, Bartomeu també creu que els casos judicials de Neymar i Messi s’han vist agreujats perquè “Catalunya viu el seu moment més complex dels últims quaranta anys. Els seus casos judicials han estat contaminats per la situació política que viu Catalunya”. Respecte a les estelades, espera que el 7 de novembre es doni la raó al club després de les sancions rebudes per part de la UEFA. “Si no ens donen la raó, recorrerem a instàncies superiors”, va aclarir. Una vegada acabada aquesta part del discurs, Bartomeu va voler centrar-se en aspectes esportius i homenatges. Per al president del Barça, aquesta temporada ha tingut dos cares. D’una banda, el record del doblet i, de l’altra, les pèrdues de dos símbols del barcelonisme com són Johan Cruyff i Manel Vich, la Veu del Camp Nou. Els dos noms van ser rebuts amb sonors aplaudiments. Precisament sobre Johan Cruyff, Bartomeu va anunciar estar gestionant al costat de la família de l’extècnic del Dream Team un lloc de tribut permanent.

D

els 859 socis compromissaris que van votar el que era el punt número dos de l’ordre del dia, un total de 794 van votar a favor, 36 en contra i 29 en blanc per aprovar amb ampli marge els comptes de la temporada passada, tancats amb aquests 29 milions d’euros de benefici, amb 27 milions disponibles a la caixa.

tracking