SEGRE

FUTBOL PRIMERA CATALANA

El centenari del futbol a Balaguer, en una exposició

Un llibre recorda els 100 anys d’història

Formació del Balaguer la temporada 1965-66.

Formació del Balaguer la temporada 1965-66.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Museu de la Noguera acollirà dijous vinent, dia 10, la presentació del llibre Balaguer. Un segle de vida, cent anys de futbol, editat pel mateix Museu, que fa un repàs de la història del futbol a la capital de la Noguera des que hi va arribar l’any 1916. Coincidint amb aquest centenari, el mateix Museu inaugura, dimarts dia 8, l’exposició amb el mateix títol, que estarà oberta fins al 26 de febrer del 2017.

El llibre relata els inicis del futbol a la ciutat, quan es va implantar el 1916 amb la fundació del Bargusius Societat de Football, fins a l’actualitat, amb l’equip a Primera Catalana i lluitant per tornar a la Tercera divisió.

El repàs de la història del futbol serveix també per recordar la història de l’últim segle que ha viscut la mateixa ciutat, ja que el futbol ha estat habitualment lligat als esdeveniments socials, culturals i també polítics de Balaguer.

Entre anècdotes i personatges, el llibre recorda els grans èxits de l’entitat, com el primer ascens a la Tercera divisió, en la temporada 1956-57 o l’històric títol aconseguit el 2001 quan, amb Catalino Tenorio a la presidència i Carles Viladegut com a entrenador, el Balaguer es va proclamar campió de la Copa Catalunya guanyant la final al FC Barcelona.

Formació del Balaguer la temporada 1965-66.

Formació del Balaguer la temporada 1965-66.

tracking