SEGRE

TENIS MASTERS 1000 PARÍS-BERCY

Murray arriba a la final de París i serà demà el nou número 1

Fi a 223 setmanes de regnat de Djokovic

Andy Murray, ahir a París, és el nou número 1 mundial.

Andy Murray, ahir a París, és el nou número 1 mundial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Andy Murray serà el nou número 1 del món demà dilluns, en lloc del serbi Novak Djokovic, després d’assolir la final del Masters 1.000 de París-Bercy per la retirada ahir, abans de jugar, del seu rival a semifinals, Milos Raonic.

L’anunci de la baixa per lesió de Raonic va ressonar a les instal·lacions de Bercy, un rumor que no va tardar a fer-se realitat i que significava que Murray es convertia en nou número u del circuit ATP. “Ahir en el partit (contra Jo-Wilfred Tsonga) ja vaig notar molèsties. I avui a l’anar a aixecar-me del llit ni tan sols podia, així que m’han fet proves i una ressonància magnètica, i han descobert que tinc un esquinç gran i que no estic en condicions de competir”, va declarar el canadenc.

El britànic va guanyar sis dels últims vuit tornejos que ha jugat i ha vençut 45 dels últims 48 partits

Amb la final a París, el britànic suma prou punts (10.785) per superar Djokovic (10.780) –que posarà fi a un regnat de 223 setmanes (122 consecutives)– en la classificació mundial (seran 11.185 si acaba guanyant el torneig) i ascendir per primera vegada en la seua carrera a l’esglaó més alt.

Andy posa així el colofó a una temporada en la qual ha conquerit els tornejos de Roma, Queen’s, Wimbledon, Pequín, Xangai i Viena, penjant-se al coll l’or olímpic i guanyant 45 dels últims 48 partits en disputa.

A París podria sumar un nou èxit a la seua nòmina si aconsegueix batre a la final el nord-americà John Isner, que es va imposar en la seua semifinal al croat Marin Cilic per 6-4 i 6-3. Tots dos s’han enfrontat en set ocasions fins a la data, sempre amb victòria per a l’escocès.

Andy Murray es converteix així en el primer britànic que puja a dalt de tot del podi mundial des que va sortir el primer rànquing ATP el 23 d’agost de l’any 1973.

tracking