SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El jutge proposa jutjar el Barça

El magistrat José de la Mata processa Neymar, Bartomeu i el club per estafa, a part de la família del jugador i Sandro Rosell || El club, després de reunir-se la junta, anuncia que recorrerà

Neymar, en una foto d’arxiu, durant un partit.

Neymar, en una foto d’arxiu, durant un partit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va ordenar ahir el processament del jugador Neymar da Silva, els seus pares, l’expresident Sandro Rosell, el president Josep Maria Bartomeu i el mateix club, en el marc de la querella interposada pel fons d’inversió DIS pel fitxatge del jugador brasiler. El jutge José de la Mata va proposar ahir que tots siguin jutjats per delictes relacionats amb el seu fitxatge pel Barcelona, a banda del Santos brasiler. El club blaugrana va anunciar ahir a la nit, després de la reunió de la junta directiva, que interposarà recurs.

En una interlocutòria, el magistrat de l’Audiència Nacional proposa que siguin jutjats per corrupció entre particulars i estafa impròpia Bartomeu i Rosell, així com el mateix club català, i sols pel primer dels delictes el jugador, els seus pares i l’empresa N&N, i només pel segon Odilio Rodrigues Filho (que va actuar com a dirigent del Santos) i el club brasiler.

El jutge diu que el contracte firmat pel brasiler el 2011 per 40 milions “alterava el lliure mercat”

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 explica que el contracte firmat el 2011 pel qual Neymar rebia 40 milions d’euros per fitxar en el futur pel Barça “hauria alterat el lliure mercat de fitxatges de futbolistes”.

La reacció del club no es va fer esperar. “La capacitat de sorpresa se’ns esgota. El que segons la Fiscalia de Barcelona són salaris, ara a l’Audiència de Madrid és traspàs. En què quedem? No poden qualificar-se els mateixos fets de forma diferent, perquè això va en contra del principi de seguretat jurídica”, es va queixar el portaveu blaugrana Josep Vives, després de la reunió de la junta directiva.

Vives va recordar l’acord al qual es va arribar al juny amb el ministeri fiscal i l’Advocacia de l’Estat, arran de la querella interposada pel soci Jordi Cases. El club admetia haver comès dos delictes fiscals en el fitxatge i pagava una multa de 5,5 milions d’euros. Tanmateix, al setembre, la Sala Penal de l’Audiència Nacional va reobrir la causa, en el que es coneix com a cas Neymar 2.

madrid

Cristiano Ronaldo va aparèixer radiant ahir i va oferir les seues primeres impressions després de renovar amb el Reial Madrid fins al 2021, quan ja tindrà 36 anys. Acompanyat per la seua mare, els seus amics i el seu representant, Jorge Mendes, el davanter portuguès es va mostrar feliç pel nou acord assolit amb el club. “És un dia especial per a mi, un dia molt important. Miro als ulls de la meua mare i veig que brillen. Vull continuar fent història i en els propers cinc anys faré el mateix: donar el millor, exhibicions i marcar gols”, va indicar el davanter blanc, que va fer broma a l’afirmar que “aquest és el meu penúltim contracte amb el Reial Madrid”.

Cristiano va assegurar que no està obsessionat amb la Pilota d’Or, ja que “no depèn de mi”. “He guanyat la Champions, l’Eurocopa i aquesta renovació... visc un somni. Sóc molt feliç i no m’obsessiona. Òbviament que és una cosa important, però com ho va ser guanyar la Champions i l’Euro.”

Neymar, en una foto d’arxiu, durant un partit.

Neymar, en una foto d’arxiu, durant un partit.

tracking